/

Motivació dels equips de treball en l’escenari de la Covid-19

La situació que s’està vivint actualment, tant d’incertesa laboral com econòmica, repercuteix en la motivació de les persones.

En l’escenari de la Covid-19, les empreses han adoptat noves eines de treball que han implicat la transformació digital d’algunes d’elles més reticents en emprar eines tecnològiques de teletreball. Treballar a distància també ha suposat una innovació i ràpida capacitat d’adaptació de les persones durant el confinament.

La pandèmia ha generat una baixada del volum de treball i està afectant els ingressos de les empreses, algunes de les quals han aplicat ERTOS i altres que han tancat els seus negocis.

Davant d’aquest escenari, recomanem adoptar les següents mesures per tal de mantenir la motivació dels equips de treball:

Acompanyament emocional. En aquesta crisi sanitària és important donar suport emocionalment a l’equip. Una simple trucada, correu electrònic, videoconferència pot ser d’un gran agraïment per part dels treballadors/es. Traslladar la preocupació de la direcció pel benestar dels equips pot facilitar la motivació i millorar l’estat d’ànim d’aquests.

Reconeixement a l’equip. Ara més que mai, la direcció ha de reconèixer l’esforç que estan fent els equips en l’escenari de la Covid-19, adaptant-se a la nova situació laboral. És necessari felicitar el personal i reconèixer la seva dedicació per tal de mantenir la seva motivació laboral i seguir endavant.

Facilitar noves tasques i responsabilitats. La direcció ha de facilitar altres tasques als treballadors/es per tal que se sentin ocupats i motivats en els seus llocs de treball.

Formació interna. Formar sempre ha estat un aspecte de motivació de les persones, ja que impulsa el seu creixement professional. La formació online pot ser una solució.

Treballar la seguretat i salut laboral. Seguir vetllant per la salut laboral dels equips amb cursos de Prevenció de Riscos Laborals enfocats a l’escenari de la Covid-19 per tal que es sentin acompanyats/des en aquest procés de canvi.

Des de PIMEC,  et podem ajudar en el disseny i planificació de les accions de comunicació interna per a motivar els equips de treball i facilitar el procés de canvi i adaptació. Estem al teu costat en l’acompanyament i la gestió de la motivació dels equips de treball en l’escenari del coronavirus.

Carlota Casado
Tècnica de Recursos Humans de PIMEC

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La covid-19 i el rol social de les farmàcies

Next Story

El tancament total de la Conca d’Òdena i les afectacions econòmiques a les pimes de la zona

Latest from Competitivitat