/

Propostes econòmiques i empresarials davant el 14-F

Aquest diumenge els catalans estem citats a les urnes, per primera vegada en un context de pandèmia, i el nou Govern que resulti d’aquests comicis haurà de prioritzar mesures sanitàries i econòmiques per fer front als efectes de la Covid-19 en la salut de les persones, però també en la del teixit productiu del país.

Així mateix, el futur Executiu català haurà de formular uns Pressupostos per al 2021 que contemplin les partides pressupostàries necessàries per superar aquesta situació de crisi. Amb el convenciment que l’economia només es recuperarà quan les pimes i els autònoms reactivin la seva activitat i millorin la seva competitivitat, des de PIMEC reclamem uns comptes amb inversions i partides que permetin posar en marxa i desenvolupar mesures urgents, directes, coordinades, generoses i sostingudes en el temps per a les empreses.

En aquest sentit, i en la nostra tasca de representar i defensar els interessos de les pimes i els autònoms de Catalunya, demanem al pròxim Govern les següents mesures:

En primer lloc, volem destacar la necessitat de donar un impuls i una acceleració als protocols de vacunació massiva i a les proves sanitàries com a mecanismes bàsics per al retorn a una relativa normalitat. També és urgent la posada en marxa de línies de compensació econòmica per als sectors afectats per les restriccions a l’activitat empresarial, a través d’ajuts directes, d’un reforç de les línies de finançament de l’ICF, i de la condonació d’impostos i taxes, així com d’altres mesures fiscals com, per exemple, una rebaixa d’entre un 10 i un 15% dels tipus impositius de l’escala autonòmica de l’IRPF aplicable a la base liquidable general.

Desitgem al futur Executiu molts encerts, els quals haurien de passar per simplificar la burocràcia administrativa, facilitar l’accés de les pimes a la compra pública i complir i fer complir els terminis de pagament legals per acabar amb la xacra de la morositat empresarial. D’altra banda, aquests encerts també passarien per no desaprofitar la gran oportunitat que suposen els fons de recuperació i resiliència europeus per a les empreses catalanes. En les seves mans hi haurà la capacitat de participació i d’influència en els llocs de decisió a l’hora de potenciar projectes solvents i estratègics per a la nostra economia.

Per tal de propiciar la recuperació de la competitivitat del nostre teixit productiu, seria bo destinar inversions per promoure la transformació tecnològica i digital dels negocis, així com la seva internacionalització. A més, es poden establir incentius i ajuts per a les empreses que promouen la sostenibilitat i l’economia circular. Entre altres qüestions, també és necessari invertir en les infraestructures estratègiques, impulsar el món rural i forestal i, en matèria de formació, integrar i adaptar l’oferta formativa a les necessitats reals de les empreses.

Finalment, demanem al futur Govern de la Generalitat que segueixi impulsant els espais de concertació i diàleg socials i que treballi per desplegar la Llei de participació institucional i del diàleg i la concertació socials, per tal de posar les bases de la reconstrucció econòmica en l’escenari postpandèmia. Des de PIMEC, ens tornem a posar a disposició de l’Administració Pública per treballar conjuntament en benefici de les pimes i els autònoms de Catalunya, amb diàleg i voluntat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Oryzite, una alternativa real al plàstic

Next Story

Anàlisi dels resultats de la pime industrial 2020 i perspectives 2021

Latest from Competitivitat