/

Quina diferència hi ha entre SEO i SEM?

Quina diferència hi ha entre SEO i SEM

Segurament haurem sentit a parlar de tècniques de posicionament a Google SEO i SEM. Però si no hi estem avesats ens podem perdre una mica, més encara a saber exactament quina és la diferència entre SEO i SEM.

SEO respon a les sigles angleses de Search Engine Optimization, optimització dels motors de recerca que consisteix en un conjunt de bones pràctiques que els programadors de pàgines web i gestors de contingut de les mateixes han de seguir per aconseguir una bona posició als resultats de recerca de Google.

SEM és Search Engine Marketing, màrqueting aplicat als motors de recerca que abasten un ventall més ampli de tècniques més enllà de les bones pràctiques del SEO, incloent pagament d’anuncis.

El SEO mira d’aconseguir resultats de manera orgànica – “tràfic natural a la nostra web” -. El SEM utilitza els motors de recerca per publicitar la nostra web o el nostre negoci a internet i dirigir-ne un públic més segmentat.

Un exemple de tècnica SEO és mantenir una web o bloc permanentment actualitzat. Google “aprecia i recompensa” la frescor d’una pàgina web o bloc posicionant-la als primers llocs. A banda d’afegir contingut nou periòdicament, també podem recuperar contingut antic i actualitzar-lo o canviar-li la data.

Quina diferència hi ha entre SEO i SEM
SEM: Exemple de resultats de recerca pagats; anuncis a Google.

El clàssic SEM és pagar a Google per sortir als primers llocs dels resultats de recerca quan l’usuari utilitza paraules claus directament relacionades amb el nostre negoci.

Però, perquè hem d’utilitzar tècniques o fer servir tàctiques i bones pràctiques per sortir dels primers? Com funciona el buscador de Google?

Ja ens podem imaginar la quantitat de negocis similars al nostre presents a internet i els milions d’opcions de pàgines web que li podria suggerir el motor de recerca a un usuari com a potencial resposta, sense major discriminació.

Alguna manera hi d’haver d’ordenar-los per tal que els resultats que apareixen quan fas una recerca, siguin el més acurats possibles. O que les primeres pàgines que es mostren siguin les més rellevants o òptimes.

Google utilitza algoritmes de recerca per ordenar els resultats.

Es tracta de programes informàtics que busquen informació a internet per donar-te una resposta exacte al que estàs buscant. Amb els algoritmes, totes les pàgines són agafades pel robot i ordenades segons una sèrie de senyals informàtiques. Donat que les recerques dels usuaris van evolucionant amb el temps, Google també evoluciona amb la seva tecnologia i modifica o afegeix algoritmes nous.

Per això cal que coneguem a cada moment les claus actuals del SEO i SEM. Aquest dijous, al pròxim post, repassarem les tàctiques efectives actuals que podem aplicar per al SEO.

Referències:

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Claus per l’èxit en la contractació d’un agent comercial internacional

Next Story

Exerceix l’acció directa per protegir els teus crèdits

Latest from Innovació