Repte Sostenible: la nostra proposta per al 2019 (i endavant!)

Repte Sostenible
Repte Sostenible

Acabem l’any amb un projecte que hem engegat internament a totes les seus i delegacions de PIMEC, i que et convidem a fer teu també per al nou any que estem a punt d’estrenar: el Repte Sostenible by Fundació PIMEC.

Repte Sostenible

  • Repte perquè es tracta de canviar d’hàbits, i de posar el nostre gra de sorra des dels nostres llocs de feina i el nostre dia a dia.
  • Sostenible perquè s’emmarca dins els Objectius Sostenibles de la Unió Europea, en l’Agenda 2030.

La transformació digital i els canvis socials

Durant tot aquest 2018, hem estat parlant àmpliament de la transformació digital des de diferents vessants, però, sobretot, com a procés transversal, que afecta o implica canvis socials, econòmics, tecnològics i d’altres.

Com a canvi de model present i de futur, parlàvem de consciència i coneixement humà, debat ètic; energies renovables, economia circular, economia de plataformes. Producció local, consum de proximitat, economia autosostenible,… i és en aquest sentit que s’emmarca el nostre Repte Sostenible.

Explotació de recursos, escalfament global, esgotament de matèries primeres, mala gestió de residus…

És l’hora de fer canvis, i com a empreses podem participar d’aquests projectes per esdevenir pimes sostenibles i amables amb el medi ambient.

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

El 25 de setembre de 2015, els líders mundials van adoptar un conjunt d’objectius globals per erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tots com a part d’una nova agenda de desenvolupament sostenible.

Es van definir 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que tenen metes específiques que s’han d’assolir en els propers 15 anys. Aquesta Agenda per transformar el món és el marc on es concentraran internacionalment les inversions públiques i privades en els pròxims 12 anys. Per assolir aquestes fites, tothom hi ha d’aportar la seva part: les institucions, els governs, la societat civil, les empreses i autònoms, i les persones individuals. Tots hi sumem!

Repte Sostenible by Fundació PIMEC

Dins de l’àmbit empresarial, nosaltres hem resumit les accions en 4 línies generals:

  • Estalvi energètic (ODS 7)
  • Vida saludable (ODS 3)
  • Reducció i reciclatge de residus (ODS 13)
  • Consum responsable (ODS 12)

I hem definit i engegat diverses accions; per exemple, recordant i animant a fer servir ampolles d’aigua d’ús més durador, facilitant indicacions respecte al reciclatge, la impressió, l’ús de l’ascensor, o l’estalvi energètic. Hem substituït els gots de plàstic pels de cartró reciclables i reutilitzables. I hem distribuït un fullet explicatiu i una infografia per totes les nostres seus i delegacions.

Repte Sostenible

Tu també pots aplicar aquestes i altres accions dins el teu negoci, per, com diem, aportar entre tots el nostre gra de sorra. Un fantàstic repte per al nou any 2019:

T’hi apuntes?

Feliç 2019 de Reptes!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La importància de l’storytelling quan preparem una proposta competitiva

Next Story

Catalunya ja està adaptada a la nova norma europea de facturació electrònica

Latest from ODS i RSC