/

Innovació en màrqueting per a pimes. El risc de no fer res no és al menú

De la col·laboració amb l’equip de PIMEC2020, el Think & Do Tank de l’entitat per a la innovació en màrqueting, en volem treure algunes reflexions en clau de pime i màrqueting, i dedicar una sèrie d’articles al tema. Aquí el primer.

Reflexions en clau de pime i màrqueting

La innovació s’associa sobretot a tecnologia, però no ha de ser per força així. No podem obviar el màrqueting digital, però també podem innovar en estratègia de preus, en processos de comercialització, de promoció, o en la mateixa oferta de serveis o productes, …

El que és clar, és que hem d’innovar. No s’ha d’entendre exactament com crear invencions que ens portin a convertir-nos en multimilionaris en qüestió de mesos – tipus “inventar-nos un nou facebook” -, sinó en implementar canvis, testejar, o simplement fer coses noves, diferents o de diferent manera.

Cal implementar canvis, testejar, o simplement fer coses noves, diferents o de diferent manera

De fet ja ho fem, perquè en realitat tota pime innova… encara potser sense adonar-nos, o no amb el procediment del tot correcte o adequat. Només cal doncs fer consciència de la innovació – ajuda tenir el coneixement o formació per fer-ho – i transformar-ho en un procés més o menys meditat i estructurat.

Sobre la premissa de la necessària necessitat d’assumir risc empresarial – i en el nostre cas: també personal – “el risc de no fer res simplement no es contempla; no és al menú”. Perquè aquest és el real risc de la micro, petita empresa o autònoms: No fer res.

Posem-nos a innovar

Així doncs, posem-nos a innovar amb consciència. L’alternativa no és una opció. En aquest cas i parlant de màrqueting, podem començar per identificar una necessitat, un desig, o un problema que tenim i pensar en un pluja d’idees d’entre les quals trobar la solució.

  • envio correus electrònics que sembla ningú llegeixi
  • a les xarxes socials només fan me posar-me “me gusta” els quatre coneguts de sempre, que o bé ja són clients, o amics i familiars entusiastes
  • estic estancat des de fa anys amb un producte que m’ha funcionat bé, però que ara vaig veient com cada vegada em demanen menys… etc

Pròximament anirem desenvolupant aquests i altres exemples. De moment, comencem a pensar en robar 5 minuts de pensaments al trajecte a la feina, o escapem-nos un migdia a un parc, per passejar i pensar uns minuts.

Diuen que per innovar funciona la barreja de passió, il·lusió, i certa dosi ingenuïtat per pensar que tot sortirà bé. I humilitat per no perdre mai el punt de vista i seguir amb ganes de continuar sempre aprenent.

 

I per suposat, interactuar. Rebre inputs, dialogar, escoltar… Sortir de la zona de confort per descobrir i fer. Per innovar. Comencem?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

És obligatori un registre diari de la jornada dels teus treballadors

Next Story

Nova Oficina de Projectes Europeus a PIMEC per a gremis i associacions

Latest from Innovació