/

Serveis emergents en el comerç arran de la Covid-19

La situació de crisi sanitària actual i la limitació en els desplaçaments de les persones han donat pas a la utilització de serveis de lliurament i recollida de productes que fins ara havien estat un servei més, entre d’altres, que certs comerços oferien als seus clients.  Algunes modalitats de recollida i venda serien, per exemple, el Click&Collect i el Click&Car:

  • El servei Click&Collect és un servei de lliurament de productes que permet al client aprofitar la flexibilitat que ofereix el comerç online per fer les comandes a través d’un Click (també hi ha petits comerços que ofereixen aquest servei per telèfon), i la proximitat de la botiga física on, més tard, podran recollir la comanda (Collect). Aquest servei permet una interacció ràpida i àgil, i evita que el client hagi de fer cues al taulell i que s’acumulin persones a l’establiment físic. En aquest sentit, el comerciant ha de tenir un control del seu estoc, preparar i organitzar la comanda per tal de facilitar la recollida del client quan arribi a la botiga i que, d’aquesta manera, pugui endur-se la compra còmodament a casa.
  • El servei Click&Car no és més que un servei de lliurament igual que l’anterior, però en aquest cas el client recull la comanda amb el seu vehicle al lloc de la botiga. El client, després de fer la comanda a través d’Internet, o per telèfon, la recull més tard amb el seu propi vehicle. Aquest servei permet al client fer una compra més gran si ho necessita, i tenir-la preparada en el moment de la recollida.

Els serveis Click&Collect i Click&Car són un servei que els comerços poden utilitzar complementàriament a la venda física. Aquestes modalitats poden resultar útils durant la fase de reobertura comercial, ja que permeten seguir fent la interacció amb els clients, a la vegada que ajuden a mantenir una dinàmica concreta i preagendada per seguir comprant a l’establiment de proximitat. Així mateix, fàcilment poden complir-se les recomanacions higienicosanitàries durant tot el procés.

En les properes setmanes, durant la fase de reobertura de comerços i establiments comercials amb cita prèvia, els serveis Click&Collect i Click&Car seran un gran al·licient per a aquells comerços que no tinguin implementat un servei de cita prèvia. D’aquesta manera podran compaginar la venda a distància i la recollida física a la botiga de manera individualitzada i amb un horari preestablert.

La utilització d’aquestes modalitats de recollida està suposant, cada vegada més, una nova via de venda comercial, igual com succeeix amb la compra per Internet amb servei de lliurament a domicili. Segons informes publicats recentment, el 88% dels comerços que estudien obrir nous canals de distribució consideren que aquesta modalitat de recollida pot minimitzar costos en la seva activitat de venda a distància.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La vigilància de la salut dels treballadors per part de les empreses

Next Story

Teletreball, una realitat molt present

Latest from Competitivitat