//

Telefonia IP en el núvol: descobreix els seus avantatges i beneficis

José María Torres

Presidente ejecutivo del grupo Numintec
Premi Fundació PIMEC als Valors d’empresa 2017

Actualment ens trobem en un moment en què la tecnologia està en constant evolució, de manera que el sistema de telecomunicacions de la nostra empresa ha de ser d’acord a aquests canvis, ja que un sistema rígid ens condiciona en el futur del nostre negoci.

Hem de tenir en compte altres elements a l’hora de valorar l’estalvi que implica la Telefonia IP en el núvol, més enllà del preu per minut

Estalvi

El sistema de Telefonia IP en el núvol ens garanteix disposar en tot moment de l’última tecnologia i eliminar els costos d’actualitzacions per anar incorporant les millores tecnològiques que sens dubte es produiran. Això és un cost “ocult” molt important ja que en aquest moment els canvis tecnològics són continus i una empresa no es pot permetre el luxe de no utilitzar-los.

També és molt important simplificar les nostres infraestructures per la qual cosa tenir un cablejat per a la veu i un altre per a les dades suposa un doble cost de posada en marxa, alhora que complica i encareix el manteniment.

En el cas de la Telefonia IP en el núvol, la veu i les dades es transmeten pel mateix cablejat i la mateixa infraestructura de xarxa. Si a més el sistema de comunicacions està totalment en el núvol, no hi ha necessitat de mantenir cap tipus d’equip dins de la nostra empresa . D’aquesta manera també eliminem el cost addicional dels tècnics interns que haurien de donar suport a un sistema tradicional.

Però no només parlem d’estalvi, parlem de generació de beneficis

El valor afegit de la Telefonia IP en el núvol

La Telefonia IP en el núvol ens permet gestionar d’una manera molt senzilla els usuaris i les seus en diferents punts geogràfics d’una manera molt senzilla, ja que la gestió de la Telefonia IP en el núvol es realitza des d’un entorn web, des de qualsevol lloc i dispositiu, de la mateixa manera que facilitem el teletreball. Amb un sistema clàssic seria molt més costós i complicat, ja que s’han de sumar els costos de la gestió d’un sistema amb usuaris dispersos, que sense un sistema de gestió àgil i intuïtiu, requereix de la contractació freqüent de serveis professionals per al manteniment de les centraletes.

https://www.pimealdia.org/es/cultura-presencialista-cultura-valors/

Els sistemes de telefonia en núvol ens permeten augmentar o reduir línies, extensions i usuaris, hem de pagar només pel que fem servir en aquest moment, no pagar avui per les funcionalitats que puguem necessitar en un futur.

Disposar d’una capacitat de ampliació gairebé il•limitada, ens permet afrontar noves oportunitats de negoci sense que les telecomunicacions siguin un problema.

Els avantatges de conèixer la informació en temps real

La Telefonia IP en el núvol ens permet analitzar en temps real les telecomunicacions d’una empresa i també ens ajuda a fidelitzar els nostres clients. Algunes qüestions que podem monitoritzar l’instant són:

  • Quants clients diuen a cada moment?
  • Quants pengen perquè se’ls atén prou ràpid?
  • A quines hores diuen?
  • Des d’on diuen?
  • Es poden recuperar les trucades perdudes?
La Telefonia IP en el núvol és una eina més que ens ajuda a generar negoci i que ens permet noves formes d’organitzar-nos, per exemple a través del teletreball, la mobilitat o l’anàlisi de les dades.

la Telefonia IP en el núvol és una eina més que ens ajuda a generar negoci i que ens permet noves formes d’organitzar-nos, per exemple a través del teletreball, la mobilitat o l’anàlisi de les dades.

Per tots aquests motius la decisió de triar el nostre proveïdor de telecomunicacions, ha de ser meditada i la hem d’estudiar detalladament perquè les solucions no ens lliguin excessivament.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Tipus d’autònoms i diferències entre empresaris individuals i socis de societats

Next Story

Un nou impuls a la formació professional dels autònoms

Latest from Consells empresarials