/

9 Consells per ser Pilot de Drons. Una professió de futur

Pilot de drons, una professió de futur
Les múltiples aplicacions dels drons en l’àmbit civil fan que moltes empreses incorporin aquestes aeronaus a la seva activitat, la qual cosa genera la necessitat de captar a professionals qualificats que comptin amb la formació necessària per manipular-los i converteix al pilot de drons en una professió de futur.

Segons els càlculs de la Comissió Europea, la Indústria de drons mourà 15.000 millions d’euros i generarà 250.000 ocupacions

15 aplicacions dels drons a la nostra societat

A Espanya, els pilots de drons es regeixen per una normativa vigent des de juliol de 2014 i un òrgan regulador, la AESA (Agència Espanyola de Seguretat Aèria), encarregat de vetllar per la seguretat i professionalitat de tots els que manegen aeronaus no tripulades de fins a 150 kg.

El primer pas per convertir-se en pilot professional de drons és superar un curs homologat per la AESA en el qual els candidats se sotmeten a una prova teòrica, una pràctica i un examen mèdic, els requisits del qual són molt similars als quals ha de passar un pilot d’una aerolínia comercial.

9 Consells a tenir en compte abans de treure’t el carnet de pilot de drons

1. Busca una escola ATO ja que només tenen legitimitat aquells certificats obtinguts en escoles ATO. Les ATO són escoles que estan certificades per l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA).

2. El certificat de pilot de drons es compon de:
Examen teòric realitzat després d’un curs d’unes 60 hores de formació, examen pràctic després d’unes 4 hores de pràctiques i un certificat mèdic de classe 2(o ATPL).
Existeixen el Curs normal i el curs avançat, la diferència és que en el primer t’habiliten com a pilot VLOS i en l’avançat com a pilot BVLOS. Això significa que en el curs senzill t’habiliten per poder volar com a pilot sempre que el dron ho tinguis a la vista i en l’avançat t’habiliten al fet que puguis enviar el dron el lluny que el sistema FPV et permeti, o sigui que encara que el dron s’escapi de la teva vista, sempre que tinguis una pantalla on visualitzar on està i el que veu el dron, et permeten pilotar-ho.

3. El certificat mèdic Es tracta d’un certificat de classe 2, un certificat exigent que es fa a qualsevol pilot d’aviació. És important comprovar abans de pagar el curs de pilot de drons, saber que passarem les proves mèdiques. Recentment s’inclou la possibilitat de treure’s un certificat mèdic anomenat ATPL (el d’ultralleuger).

4. Habilitació d’aeronau en l’examen pràctic realitzaràs una sèrie de proves i et certifiquessin com a pilot d’aquest model específic d’aeronau. Igual que amb l’aviació comercial, un pilot titulat i examinat d’un Airbus 320, està habilitat únicament per pilotar aquest model d’avió i no pot pilotar altres models com per exemple un Boeing 737. Amb els drones passa igual, per la qual cosa si t’habiliten per pilotar un DJI Phantome 2 (el més usat actualment en les acadèmies), hauràs de tenir en compte que legalment només podràs pilotar aquest model. És per això que et recomanem buscar aquelles escoles que us puguin habilitar en el major nombre d’aeronaus possibles, per escollir així aquella que vulguis tenir i pilotar en el futur. L’habilitació d’altres models és possible, però pagant les taxes d’un nou examen pràctic.

5. Formació online i presencial. Els cursos online són més econòmics, encara que comprova les referències dels seus tutors i la plataforma de formació. Si els teus coneixements d’enginyeria i aeronàutica són nuls t’aconsellem un curs presencial.

6.  El temari és molt similar a l’impartit en la titulació de pilot d’avioneta, per la qual cosa es compon de bastants elements aeronàutics.

7. Si ja ets pilot d’avioneta o comercial únicament necessitaràs treure’t l’examen pràctic de pilot de drons. Totes les titulacions aeronàutiques i la seva part teòrica, estan convalidades amb la titulació de pilot de drons.

8. Pes permès, aquest tipus de titulació et permetrà volar aeronaus de fins a 25 quilograms. Qualsevol pilot que vulgui volar una aeronau no tripulada superior a aquest pes serà necessari un certificat diferent.

9. És el moment, creiem  que la regulació, avanç de la tecnologia i la professionalització d’aquest sector anirant endurint el títol de pilot de drons, per la qual cosa és un bon moment per treure’s el certificat ja que és un mercat laboral que està creixent.
Què opines d’aquesta nova professió?

2 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

El nou codi duaner de la Unió Europea

Next Story

Són deduïbles els interessos de demora?

Latest from Competitivitat