/

Bonificacions en la cotització a la Seguretat Social del personal investigador

Side view of a woman using microscope during working in laboratory

Les empreses poden deixar de pagar el 40% de la quota de cotització a la Seguretat Social de tot aquell personal que dediqui com a mínim el 85% del seu temps a activitats de R+D+i.

El Real Decret 475/2014, del 13 de juny, sobre bonificacions a la cotització a la Seguretat Social del personal investigador, té per objectiu establir una bonificació del 40% en les aportacions empresarials a les quotes de la Seguretat Social.

Les bonificacions com també les deduccions en R+D+i, són uns incentius fiscals que ofereix l’Estat a empreses que realitzin R+D+i. En molts casos aquesta no és conscient de que en podria ser beneficiari i no utilitza aquestes eines, o no les utilitza correctament, podent tenir un gran estalvi per a la seva pròpia activitat en recerca, desenvolupament o innovació.

L’article 2, estableix que tindran dret aquestes bonificacions els treballadors inclosos en els grups 1, 2, 3 i 4 de cotització al Règim General de la Seguretat Social

Tanmateix, s’ha de vigilar ja que no aplica en alguns casos com personal ja finançat en línies “emplea” o “Torres Quevedo” entre d’altres excepcions. Per aquest motiu és molt important el coneixement de la norma i un bon equip que aporti tota la documentació tècnica justificativa necessària basada amb la Llei vigent, i que estigui en continuo seguiment de canvis i revisions que puguin sorgir.

Download (PDF, 175KB)

Per últim no podem oblidar la complementarietat que hi ha de les bonificacions en la cotització a la Seguretat Social i les Deduccions Fiscals en R+D+i. Es per això de la importància de tenir la millor estratègia fiscal possible, amb un anàlisis de fons i forma de cada projecte propi de l’empresa (traçabilitat de les despeses, qualificació de projectes).

https://www.pimealdia.org/deduir-bonificar-despeses-rdi/

L’equip d’enginyers fiscalistes de PIMEC dóna l’assessorament necessari per a les activitats relacionades amb la R+D i Innovació Tecnològica, per a què les empreses es puguin bonificar el que els hi pertoca.

Si la teva empresa encara no se’n beneficia de les bonificacions en la cotització a la Seguretat Social del personal investigador, deixa’ns un comentari aquí sota!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Preparats per a assumir pujades salarials?

Next Story

La Patent Box: 60% de rebaixa impositiva per als qui venen “know-how”

Latest from Competitivitat