Canaletas: “Beure aigua també és sostenible i innovador”

En els darrers mesos, han estat moltes les empreses que, malauradament, han patit una gran davallada d’ingressos o s’han vist obligades a tancar a causa de la crisi generada per la Covid-19. No obstant això, s’han donat nombrosos casos de superació i adaptació, valors intrínsecs al teixit empresarial català. I és que en temps tan difícils, persones empresàries han trobat noves oportunitats de negoci, han millorat la seva resiliència, productivitat i/o han realitzat accions de col·laboració amb el seu entorn o amb la societat en general per afrontar la crisi. D’altra banda, i en aquest mateix context en què l’economia mundial ha patit un greu impacte, altres companyies privilegiades han viscut aquesta crisi sense precedents com una oportunitat i, depenent del sector, fins i tot han experimentat un creixement econòmic exponencial. Són exemples d’aquest èxit els gegants tecnològics, les plataformes de trucades, vídeo i oci online, empreses de serveis de venda online, alimentació i, fins i tot, farmacèutiques. D’una manera o altra totes les empreses s’han hagut d’adaptar a aquest món canviant fabricant i comercialitzant productes i serveis per donar un valor afegit i ajudar les persones a superar el mal tràngol d’haver d’estar confinades durant mesos.

Les claus que han fet triomfar o reflotar les empreses en plena pandèmia, entre altres factors, han estat l’aposta per la innovació, l’R+D+I i la sostenibilitat. És el cas de Canaletas, una pime barcelonina familiar que es dedica a la fabricació de fonts i dispensadors d’aigua des de fa més de 55 anys i que durant la crisi de la Covid-19 ha treballat intensament per desenvolupar i llançar nous models i accessoris que ofereixin unes garanties d’higiene més estrictes. Durant la pandèmia, la companyia ha experimentat un augment de la demanda –nacional i europea– de fonts de “mans lliures”, en què no és necessari operar la font d’aigua amb les mans. L’experiència adquirida durant anys en la fabricació i disseny de models de fonts d’aigua per al sector alimentari i farmacèutic, on es requereixen estrictes mesures higièniques, els ha permès oferir en temps rècord nous models “mans lliures” en què l’aigua s’acciona pressionant un pedal d’acer inoxidable integrat a la font o a través d’un sensor remot. En aquest sentit, es recomana beure directament d’aquests sortidors higiènicament protegits, ja que “són la forma més segura i ecològica de beure aigua”, assegura el gerent de Canaletas, Jordi Morera.

Morera explica que “per a molts dels clients no era el millor moment per comprar nous dispensadors d’aigua” i per aquest motiu van desenvolupar i fabricar diversos tipus d’accessoris fàcilment acoblables a les fonts i dispensadors ja instal·lats. Tant la direcció com la fàbrica van intuir que la nova situació podia significar un canvi en els hàbits actuals i van decidir potenciar la fabricació d’aquest tipus de fonts i dispensadors d’aigua ‘mans lliures’. Cal destacar que actualment Canaletas és l’únic fabricant a l’Estat espanyol de fonts i dispensadors d’aigua que en realitza el disseny, prototip, fabricació, llançament i servei tècnic.

Canaletas és l’únic fabricant a l’Estat espanyol de fonts i dispensadors d’aigua que en realitza el disseny, prototip, fabricació, llançament i servei tècnic.

A més, a conseqüència de l’intens treball realitzat durant la Covid-19, Canaletas es complau d’haver registrat dos models d’utilitat “que suposen importants millores per al sector”, segons Jordi Morera, i que en molt poc temps podran llançar al mercat. Un d’ells és un model específic de font que permet reomplir ampolles i eliminar, així, l’ús de gots de plàstic, “una solució molt més ecològica”. Ara, el departament d’R+I+D de Canaletas treballa de valent en el desenvolupament de nous models i solucions específiques en línia amb els requisits actuals d’augmentar les mesures higièniques.

Tanmateix, el gerent de Canaletas, Jordi Morera diu que “han estat moments difícils, no tot han estat flors i violes i les vendes han baixat, tot i que menys que la mitjana de l’economia productiva”, i per sortir de l’atzucac els ha ajudat molt l’exportació dels seus productes. De la mateixa manera també explica que el camí no ha estat tan fàcil perquè han hagut de lluitar contra notícies falses sobre la propagació del virus a través de l’aigua o les superfícies: “Malauradament, aquestes notícies falses han fet molt mal a diversos sectors de l’economia i no ens n’hem lliurat. Les empreses hem de fer un esforç extra per lluitar contra les fakesdiu el gerent de Canaletas.

Les empreses que vulguin assegurar la seva continuïtat en el mercat saben que han d’apostar en el present i futur pròxim per la innovació i la sostenibilitat. I, tot i que el repte de futur de Canaletas passa principalment per incrementar i consolidar la seva presència als mercats internacionals, tant dins com fora d’Europa, ja treballen per ser una empresa responsable amb el medi ambient. Amb la nova normativa europea, Jordi Morera constata que un altre gran repte per a l’empresa seran les inversions i els canvis que hauran de fer en les maneres de treballar per modificar la fabricació de dispensadors d’aigua i adaptar-se a la nova economia postpandèmia que es perfila.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Amazon i la mort de la publicitat

Next Story

Nova sentència d’acomiadament disciplinari en un supòsit d’assetjament sexual

Latest from Innovació