Elevator Pitch – Què és, com es fa i de què serveix?

Imagina’t que un dia entres en un ascensor i et trobes la persona ideal a qui li podries explicar el teu projecte perquè hi invertís. Però és un personatge molt ocupat i només tens el temps que dura el viatge fins que s’obri la porta i surti de l’ascensor. Aquest discurs clau, potent, atractiu, concís i concret que hauries de tenir en un moment així és el que s’anomena Elevator Pitch (discurs de l’ascensor).

El Pitch es fa servir, sobretot, en el món de l’emprenedoria, per presentar el projecte empresarial davant de potencials inversors d’una manera breu i potent per atreure el seu interès. També s’està fent servir, cada vegada més, en programes de finançament públic, per exemple en les fases 2 de l’Instrument Pime d’Horizon 2020.

L’Elevator Pitch es podria considerar una versió reduïda del Pitch, per adaptar-lo a la situació fictícia que hem explicat inicialment, per exemple de 2 minuts de durada.

Però, si algun dia ens trobem en una situació similar, com ho podem fer per tenir un bon Elevator Pitch? Doncs el primer que s’ha de fer és preparar-lo amb antelació, integrar aquest discurs per poder-lo explicar amb la naturalitat i contundència necessàries quan arribi el moment, sense necessitat de deixar-ho tot a la improvisació o en mans dels nervis que puguin aparèixer.

Així doncs, com estructurar un Elevator Pitch potent i seductor? Aquests són els punts clau que no pots obviar:

 • Quin producte o servei ofereixes?
  He de posar ràpidament en context el nostre speech.
 • Qui ets? Quina és la teva experiència?
  Es tracta de deixar empremta en la memòria de l’oient, ja sigui amb el teu nom, amb la teva marca, amb alguna fita que hagis aconseguit en el passat, amb alguna xifra.
 • Quins són la teva idea i el teu model de negoci?
  Ets capaç d’explicar això amb una sola frase? Intenta-ho. És importantíssim.
 • Quin és el teu factor diferencial respecte a la competència?
  Si després de tot el teu discurs queda la sensació que hi ha molts projectes iguals al mercat, haurem perdut una molt bona oportunitat. Destaca alguna cosa que et diferenciï dels altres i que cridi l’atenció del futur inversor.
 • Què ofereixes als inversors?
  Un inversor vol saber què en pot treure, de tot això. Tracta’l com a tal. Dedica aquesta part del teu discurs a comunicar-li breument la teva proposta de col·laboració

I recorda, tens poc temps. Toca la fibra, genera curiositat i apel·la a les emocions. Si tot va bé, hi haurà temps per entrar en altres detalls més endavant. A la xarxa podràs trobar infinitat d’exemples d’Elevator Pitch. Mira, agafa idees, adapta-les al teu cas per sentir-te còmode amb el teu discurs, escriu-lo, integra’l i posa’l en funcionament.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Catalunya ja està adaptada a la nova norma europea de facturació electrònica

Next Story

La importància de les empreses innovadores

Latest from Competitivitat