/

Estratègia de producte o servei; aquesta és la qüestió

Comencem el “nou curs” amb energia i alegria renovades, i plantejant una qüestió: Producte o servei, que no pretén posar en decisió a què volem dedicar el nostre possible nou negoci, sinó a què volem destinar, enfocar o prioritzar la nostra renovada vitalitat després d’un bon i merescut descans.  

  • Què volem oferir, ràpids enviaments de missatgeria, o ràpids enviaments de missatgeria amb seguiment online personalitzat?  
  • Maquinària agrícola d’última tecnologia, o maquinària agrícola d’última tecnologia amb assegurança i servei de manteniment opcionals?  
  • Assessoria jurídica basada en l’experiència i a preu assequible, o assessoria jurídica basada en l’experiència i a preu assequible disponible 24 dies / 365 dies l’any?  
  • El millor cafè amb llet a 10 kilòmetres la rodona, o el millor cafè amb llet a 10 kilòmetres la rodona servida amb una deliciosa capa de nata a la coberta adornada amb un cor o una estrella de xocolata i una galeta gratuïta?  

Estratègia de servei. Heus aquí la qüestió  

Fem notar els adjectius intrínsecs que hem posat com a condició sine qua non inicial. És a dir, assumim que ja som conscients de voler produir i oferir productes i serveis ben fets; “ràpid”, “innovador”, “qualitat”, “assolible”, “assequible”, “millor”, “pròxim”.  

Afegim-hi un plus! No ens quedem només en el producte o servei, i fem un pas més, o més aviat, canviem la perspectiva. Enfoquem-nos en el servei. O com es diria, canviem la nostra estratègia: DE PRODUCTE A SERVEI. 

Segur que si hi pensem, ara que potser aquests darrers dies hem tingut oportunitat de voltar una mica i viure diverses experiències com a consumidor, què ens ha agradat més? Una bona paella a primera línia de mar, o una bona paella a primera línia de mar sense cues i amb una atenció amable i sol·lícita? Paella per paella, no em direu que no hi fa una diferència? 

Com destacar, com diferenciar-me?

En els temps actuals, diferenciar-se per les característiques del producte o servei en sí és francament difícil. Ara que tot s’assembla massa, ara que costa tant innovar, ara que tenim tanta oferta, tant per escollir, tant per comparar; ara que quasi tot està inventat, o aquesta és la sensació que ens dóna, ARA és l’hora de posar l’èmfasi en el servei.

En el plus, en l’extra, en la imaginació, creativitat. En l’esforç, perícia, enginy, habilitat o, en definitiva, en la VOLUNTAT DE SERVEI 

Donades les circumstàncies, és més probable que siguem capaços de diferenciar-nos de la competència i posicionar-nos d’una manera concreta, per ser més reconeguts i recordats, a través del servei extra o al voltant del producte que oferim. Es tracta de posar l’accent o “vendre” més l’última tecnologia, l’assegurança i servei de manteniment opcional més que la maquinària agrícola.  

Ja hem comentat en algun post anterior la importància d’aportar experiències memorables en la compra, ús, o servei postvenda del nostre producte o servei.   

En realitat, si ho pensem, és com tot a la vida, fent símils “comparables”…. Una bona feina amb un bon sou? O una bona feina amb un bon sou, amb bon ambient de treball i unes tasques a fer que ens agraden?  

Una copa de cervesa fresca en una terrassa amb vistes al mar, o una copa de cervesa fresca en una terrassa amb vistes al mar en un paratge paradisíac i amb bona companyia?  

Què us sembla? És l’hora d’enfocar la nostra estratègia en el servei; de passar-nos a l’era del servei i a la voluntat de servei.  

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Recomanacions per al col.lectiu de 45 a 64 anys, el més afectat per l’atur de llarga durada

Next Story

La formació impulsa el Pacte Nacional per a la Indústria

Latest from Competitivitat