Experiència #MWC2018: Amb què ens quedem?

Ara que ja fa uns dies que hem deixat enrere una nova edició del Mobile World Congress a Barcelona, #MWC2018, podem prendre una mica de perspectiva i pensar amb què ens quedem. Pel que fa a tecnologies però, sobretot, a visió de futur i als canvis que estem vivint i viurem.

Les xifres del #MWC2018

Més de 170.000 professionals de 205 països i territoris van assistir al Congrés de referència del mòbil i la mobilitat. Més de 2.400 empreses van presentar-hi productes i serveis de darrera generació als 120.000 metres quadrats de fira.

#mwc2018

Una experiència per comprovar com els productes i serveis connectats per mòbil estan creant un futur millor per als ciutadans i les empreses arreu del món i en àrees molt diverses: la llar, el cotxe, la salut, l’agricultura, la indústria, etc.

De fet, l’eslogan del MWC2018 d’enguany era: “Creant un futur millor”.

S’hi van poder veure cotxes connectats, impressions 3D i les possibilitats que ofereix, estands de grans dimensions i espectaculars, molts mòbils nous, de moltes marques, i moltes, moltes! ulleres de realitat virtual -i el futur dels parcs temàtics.

#mwc2018 #mwc2018

 

 

 

 

 

El protagonista del #MWC2018

Però en conjunt, sembla que el que quedarà com a gran protagonista del MWC2018 és el nou 5G que veurem desplegar aquest i els pròxims anys. És a dir, una xarxa d’internet millorada, amb sistemes de connexió sense fils de cinquena generació. En resum, una connexió amb una latència més baixa que qualsevol de les que hem tingut fins ara, i una capacitat de traspàs de volum de dades molt més gran que l’actual (ampli de banda).

#mwc2018Compartir dades més grans i de manera més directe, sense retards.

Fa temps que es parla de la Internet de les coses, de la interconnexió digital d’objectes quotidians, entre ells o amb les persones. Per exemple, que la calefacció o l’aire condicionat s’engeguin sols quan rebin les dades de predicció del servei de meteorologia; encarregar amb la veu a la teva cafetera el cafè que et ve de gust en un moment concret, o que la nevera faci la comanda a la fruiteria quan detecta que el calaix de la fruita és buit.

Aquest tipus de coses, i d’altres, sembla que estaran “més” disponibles quan la tecnologia de la xarxa o la connexió sigui “més” perfecta, ràpida i fiable.

És com que el 5G ha de permetre la instauració massiva d’altres tecnologies que fa temps que s’estan desenvolupant, i que ara veurem materialitzades al nostre dia a dia de manera més ràpida.

#MWC2018, amb què ens quedem?

Ens ho podem mirar com a consumidors, i podem fer una mirada inspiradora com a persones empresàries de micro, petites o mitjanes empreses, tot reflexionant sobre les possibilitats que això ens dona com a negoci.

En tot cas, l’experiència MWC2018 ens obliga, necessàriament, a estar atents, a estar informats, a explorar, a aprendre i a no obviar. Perquè, sigui com sigui, els avenços tecnològics no fan més que desenvolupar-se, i com a persones empresàries no podem ser uns mers observadors, sinó que hem de decidir aprofitar-ho per fer un gir i veure les oportunitats que això ens proporcionar o pot proporcionar als nostres negocis.

Només nosaltres decidim. Amb què ens quedem?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Per què se’n parla tant i és tan important el blockchain?

Next Story

Coneixes la importància de la resiliència en l’entorn empresarial?

Latest from Innovació