Flueix la comunicació interna a la meva empresa?

Has tingut mai la sensació que el teu equip no entén allò que vols comunicar? Flueix la comunicació interna a l’empresa?

Repte de l’empresa envers la comunicació interna

Un dels reptes del present i del futur més immediat de les empreses recaurà en la seva capacitat de captació i de generació de compromís amb l’empresa perquè cada persona pugui oferir el millor de sí mateix.

En un món competitiu i global com en el que vivim, necessitem crear un entorn de treball estimulant, on el treballador es pugui sentir bé i partícip dels projectes de l’empresa

Estudis de Clima Laboral revelen que, després de la retribució, el més important per als treballadors és la comunicació. Els resultats suggereixen que molts treballadors tenen la percepció de que la informació que reben és limitada o escassa. La manca de comunicació interna és per tant un dels aspectes que pot generar més queixes i desmotivació entre els treballadors.

Actualment l’evolució de la tecnologia ens dóna eines per implementar sistemes de comunicació efectius i fins i tot per mesurar-ne el seu impacte. Tanmateix, l’evolució en la manera com ens comuniquem internament segueix sent una lluita. Si bé disposem d’eines tecnològiques que haurien de facilitar la inter-comunicació, la realitat moltes vegades és que aquestes eines no només no milloren la comunicació sinó que generen conflictes interns perquè al no generar un benefici, s’acaba veient més com una imposició i eina de “control” que no pas com una eina per a facilitar la comunicació i en definitiva la gestió de tot l’equip.

Un clar exemple són els problemes que sovint ens trobem amb els equips comercials que han de reportar la informació a eines CRM. El problema en aquest cas, sovint recau de nou precisament en la manca de comunicació  en relació als objectius d’aquestes eines.

comunicacio2Esdevé clau assegurar que la comunicació interna a la nostra empresa és eficaç, doncs fomentarà un entorn de confiança, i està demostrat que té un impacte significatiu en la participació dels treballadors, en la cultura de l’organització i, en última instància, en la productivitat.

L’èxit de la comunicació interna

Per tenir èxit, la comunicació interna precisa el suport d’un sistema de gestió, una estratègia clara i avaluació. Finalment, es necessita una mirada més propera a la planificació i l’adaptació de les comunicacions al col·lectiu de treballadors de l’organització, així com les funcions i responsabilitats en una estratègia de comunicació eficaç. L’objectiu del Pla de comunicació interna és aconseguir un clima de confiança, col·laboració, cooperació i motivació, lluny del desconcert, que ofereixi una imatge positiva de negoci i afavoreixi als seus resultats.

comunicacion1En general, les empreses inverteixen en campanyes de comunicació externa, publicitat i màrqueting per assegurar-se que el missatge que volen transmetre o vendre arriba als seus potencials consumidors, i obtenir-ne un retorn en forma de resultats.

Què passaria si poséssim els mateixos esforços i recursos en la comunicació interna? Sabem quina imatge tenen els nostres treballadors de l’empresa?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

FP Dual, recuperant el model de l’aprenent

Next Story

La por al canvi: Per què ens costa sortir de la zona de confort?

Latest from Competitivitat