La Fundació PIMEC reivindica la igualtat de gènere i el paper de la dona

La Fundació PIMEC està integrada per una gran diversitat de mirades femenines que lluiten dia a dia per una segona oportunitat. Són dones emprenedores, perseverants amb el que volen, però sobretot sobrevivents en un entorn empresarial que encara està molt lluny de la paritat i de la seva representativitat en posicions de lideratge corporatiu.

Cada dia experimentem la vivència d’històries singulars; dones que, malgrat la seva situació de dificultat personal i professional, han sabut convertir sentiments de fracàs en oportunitats d’aprenentatge o, si més no, busquen la manera de sortir-se’n. Mares i no mares, empresàries o assalariades, joves i no tan joves, amb diversitat d’estudis i experiències, professionals del món… Heterogeneïtat de mirades que ens impregnen dia a dia de saber estar i ser.

Les dones continuen patint una feminització d’una societat en què certs valors encara avui són atributs, la qual cosa provoca desigualtats estructurals difícils de superar. L’emprenedoria com a motor d’ocupació a Catalunya és un canal de generació de llocs de treball i gairebé el 30% de les dones representen aquesta realitat.

En situacions professionals de crisi, les dones separen més fàcilment l’àmbit personal del laboral. L’estabilitat emocional permet fer una millor anàlisi i una millor adaptació a la nova realitat. Però també és veritat que les dones han de superar més obstacles en la seva trajectòria professional i necessiten elements motivadors i de seguretat per tirar endavant els seus projectes.

La Fundació PIMEC treballa per oferir recursos i eines de suport a les pimes, especialment en la recerca de segones oportunitats i en la inclusió social de diferents col·lectius, entre ells el de les dones empresàries i autònomes que volen consolidar i/o continuar treballant per ser i estar actives i crear ocupació professionalment. Promoure la igualtat de gènere en el món econòmic i empresarial, impulsant el lideratge i el talent femení, així com sinergies i treball en xarxa davant les institucions, són objectius clau que es treballen.

Aquest 8 de març, la Fundació PIMEC vol felicitar aquestes dones que integren el seu dia a dia. Animar-les a seguir treballant per comunicar el seu esperit de superació i esforç en pro de la responsabilitat social i la igualtat real més enllà del gènere.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Crear un grup de Whatsapp incompleix la protecció de dades?

Next Story

Saps com millorar la teva presentació al parlar en públic?

Latest from ODS i RSC