/

Saps com millorar la teva presentació al parlar en públic?

T’agradaria millorar la teva presentació quan parles en públic i que la teva xerrada sigui tot un èxit?

Prèviament, cal tenir clar l’objectiu del discurs, què vols aconseguir, el missatge que vols transmetre, estructurant el discurs per donar-li sentit, i conèixer l’audiència.

T’aconsello un sol missatge i que sigui clar!

Resumir el missatge en un titular

Perquè el nostre públic ens recordi, haurem de fer que el nostre speech sigui especialment interessant;  hem d’aconseguir captar l’atenció dels oients. Hem de ser capaços d’entusiasmar l’audiència, connectant amb les emocions, i una bona manera d’aconseguir-ho és a través de l’Storytelling.

 

El missatge ha de transmetre entusiasme, confiança i força, i ha de tenir coherència.

Si estem convençuts del nostre missatge i som capaços de transmetre’l, serem convincents per encomanar aquest entusiasme.
Desenvolupa l’escenificació un cop hagis construït un únic missatge potent, explicat de forma interessant i amb un llenguatge que connecti amb el nostre públic.

En les classes sobre neuro-oratòria explico que una presentació en públic és com una petita obra de teatre:

  • un actor principal
  • un guió
  • un escenari
  • i un públic

El missatge ha de connectar amb el nostre públic, amb les seves emocions

En la construcció del nostre missatge i en l’acte mateix de comunicació hem d’aconseguir arribar a la gent apel·lant a les emocions del cor.

Si es tracta d’un espai petit cal estar atents al públic, dirigir la mirada als ulls dels assistents i estar pendent de les seves reaccions per poder ser capaços de canviar la manera com estem comunicant en funció de les respostes que percebem. Sigues flexible.

5 consells que cal tenir presents per deixar empremta

Captar l’atenció amb la nostra veu. Un cop tenim el missatge clau, hem de treballar el com l’expliquem, com si fóssim uns actors de teatre assajant abans de sortir en escena.

Fer servir un llenguatge entenedor i adequat al públic. No és el mateix parlar a un grup d’empresaris que a un grup d’estudiants adolescents.

 Emocionar amb històries viscudes. Explicant la teva pròpia vivència o experiència  seràs capaç de mostrar empatia, i connectaràs millor amb la teva audiència.

Sigues autèntic, creatiu i deixa anar el teu punt d’humor. Prepara’t alguna anècdota, alguna cosa divertida, algun exemple diferent. Arguments que en algun moment de la teva xerrada, reunió o ponència, de ben segur que et serviran per posar “la cirereta al pastís”.

Tingues cura de la posició corporal i els gestos.   Serem més creïbles quan, més enllà dels arguments treballats, el nostre gest mostri coherència entre allò que diem i com ho diem. Si interioritzem i ens creiem el missatge que volem transmetre, segur que amb el nostre entusiasme encomanarem les nostres idees a l’audiència.

Sigues com més natural millor. No intentis imitar, sigues tu mateix!

Saps què és el millor de ser tu? Que et fa ser autèntic! Com tu no hi ha ningú més!

Com gestionar la por a parlar en públic

Por a parlar en públic? D’on procedeix la por? Per què hi ha persones que senten més por que d’altres?

Sabies que Demòstenes patia autèntic pànic a parlar en públic i tanmateix va ser uns dels oradors més eloqüents d’Atenes?

Nervis, angoixa, por, pànic? Passi el que passi, pensa que pots entrenar-te per parlar davant d’una audiència!

La por és una emoció que ens protegeix però en alguns moments ens bloqueja. Pensa que la por ve d’allò que pensem. No deixis que els teus pensaments et dominin, és millor que els canviïs.

Tenim el poder de canviar els nostres pensaments, només requereix esforç i treball

Pensa que la gent és aquí perquè li interessa el tema del qual parlaràs, per la qual cosa, encara que estiguis nerviós, això no els importarà si el que dius és interessant, així que somriu!

Parlar en públic s’aprèn. Podem desenvolupar les habilitats necessàries per ser bons comunicadors, t’hi atreveixes?

Podem fer-ho plegats, cada vegada que has de fer-ho és una oportunitat. La vols aprofitar?

Podem iniciar junts el canvi que vols aconseguir.

Quan vols començar?
T’espero!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La Fundació PIMEC reivindica la igualtat de gènere i el paper de la dona

Next Story

Per què se’n parla tant i és tan important el blockchain?

Latest from Competitivitat