/

La gestió del talent post Covid-19

La situació d’incertesa a conseqüència de la crisi sanitària del coronavirus ens està portant a generar noves formes de fer i d’actuar que mai abans havíem experimentat. I ho fem de forma ràpida, sobtada, el més planificada possible i, sovint, amb els recursos que tenim a l’abast. Ara la creativitat pren valor per si mateixa i demà en traurem grans experiències. Estem en un canvi de model social i econòmic de dimensions encara desconegudes i és important que comencem a treballar en aquesta nova realitat.

Algunes empreses han pogut mantenir la totalitat de la plantilla creant noves formes de treball a distància. La seva estratègia ha propiciat una reacció positiva en la visió dels treballadors, i el seu compromís i lleialtat farà sens dubte que superin aquesta situació de forma ràpida i satisfactòria. N’hi ha d’altres que s’han vist obligades a obrir expedients de regulació temporal d’ocupació o a utilitzar altres estratègies de desvinculació.

Sorgeix aquí la qüestió de si tenim la intenció i la possibilitat de continuar amb la nostra activitat.  Què podem fer per motivar i fidelitzar a les persones en suspensió de feina? És el moment d’enfortir les relacions interpersonals, la comunicació interna i el sentit comú.  

Les empreses han de garantir la seguretat i el suport a cada un dels membres de l’equip, gestionar les seves pors, empatitzar i escoltar-los amb sinceritat i transparència. Cal doncs:

  • Facilitar la informació a tots els nivells.
  • No alimentar els rumors.
  • Consensuar noves pràctiques de treball.
  • Mantenir la ment oberta.
  • Fer un pas endavant amb la seguretat.

La direcció de les empreses ha de continuar formant i animant els equips en les noves competències emergents perquè són el motor de canvi a nous entorns i models.  És un bon moment a l’hora d’aprofitar per a optimitzar els processos interns, establir canals de comunicació per a treballar en noves propostes organitzatives, nous productes i serveis.

És el moment d’innovar i traçar nous camins. Cal pensar en gran, construint espais on visualitzar l’empresa del futur i donar l’oportunitat de fer volar l’imaginari col·lectiu. El futur s’escriu amb majúscules i les empreses sense les persones poc podran fer per continuar endavant.

Per a més informació sobre la gestió del talent a les empreses davant les reorganitzacions internes a conseqüència del coronavirus, pot consultar la pàgina web de PIMEC.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La no tornada al cole per la Covid-19, però sí a la feina…i ara com ens organitzem?

Next Story

La prevenció de riscos laborals; una assignatura pendent

Latest from Competitivitat