/

Incapto Coffee, l’alternativa a l’automatització del consum de café

Shooting INCAPTO

La start-up ha dissenyat un sistema de cafè i cafetera per elaborar una tassa de cafè acabat de moldre en menys de 30 segons, amb l’objectiu d’evitar l’ús de càpsules i recuperar el sabor del bon cafè.

Els emprenedors Francesc Font i Joaquim Mach (amb trajectòria en el món tecnològic i socis de Company builder DNG, liderada per un altre emprenedor tecnològic, Xavi Valverde), i la també Q-Grader (tastadora professional de cafè) Beatriz Mesas van iniciar el 2020 un projecte que tenien sobre la taula. Volien acabar amb l’automatització del consum del cafè i amb la completa insostenibilitat que envolta el sector, sobretot amb els sistemes de càpsules. I així van tirar endavant, malgrat la irrupció de la pandèmia, Incapto Coffee. Una start-up que ha llançat al mercat un innovador sistema integral de cafè que planteja una alternativa als models de càpsules i desafia l’statu quo del sector.

Incapto Coffee proposa un sistema de cafè i cafetera que és una alternativa de qualitat, pràctica, econòmica i sostenible a les càpsules de cafè i persegueix un triple objectiu: eliminar les càpsules com a residus; recuperar l’autèntic sabor del cafè acabat de moldre, i reduir el cost unitari del cafè. El resultat és l’elaboració d’una tassa de cafè acabat de moldre en menys de 30 segons i a meitat de preu respecte del cost d’una càpsula.

Els seus artífexs consideren que s’ha perdut l’hàbit de gaudir del cafè, “ni tan sols coneixem realment aquesta beguda que forma part intrínseca de les nostres vides, ni les seves varietats i infinites possibilitats”, explica Beatriz Mesas, membre de la segona generació d’una empresa de cafè d’Alcover (Tarragona) especialitzada en hoteleria. El projecte d’Incapto Coffee ha quedat lligat a aquest municipi, perquè cada dilluns es torren els grans de cafè importats directament d’origen, i s’obté un cafè de gran sabor i saludable. En l’actualitat, la marca té 13 varietats de cafè disponibles a la pàgina web www.incapto.com, provinents de països com Guatemala, el Brasil, el Perú, Ruanda, Hondures, Uganda, Mèxic, Costa Rica, Colòmbia, Burundi o Etiòpia, entre d’altres.

Des d’Incapto Coffee reivindiquen tornar als orígens, gaudir de veritat amb el bon cafè d’origen, oferint un cafè de gra lliure de residus, 100% natural, honest, saborós i compromès amb la sostenibilitat i la preservació de la cultura cafetera des del seu origen.

Adverteixen que milions i milions de càpsules s’acumulen diàriament en forma de residus que no es rebutgen correctament. A Espanya es consumeixen gairebé 20 milions de càpsules diàries i només 4 de cada 100 són correctament reciclades. A més, “ens vam adonar que les càpsules biodegradables, que pretenen ser reciclables, tenen un fort impacte en la qualitat, el sabor i la conservació del cafè”, comenta Mesas.

L’oferta d’Incapto al consumidor inclou la cafetera superautomàtica –un model propi, de disseny compacte, amb bomba italiana de 19 bars i un avançat sistema d’escalfament d’aigua–, i un sistema de subscripció de cafè en gra d’especialitat 100% aràbiga, mensual i personalitzable entre les varietats disponibles. Incapto realitza la selecció de les millors varietats de cafè aràbiga gràcies a l’experiència de Beatriz Mesas i treballa directament amb les plantacions per tal de respectar cada pas de la cadena de producció.

Totes les varietats que s’elaboren i es comercialitzen tenen més de 80 punts en l’escala sobre 100 de la Specialty Coffee Association (SCA), una associació sense ànim de lucre que representa milers de professionals del cafè i que promou l’educació en el món del cafè amb diferents mòduls que inclouen des del barista fins al tastador, passant pel torrador, el cafè verd o brewing.

Incapto Coffee va arrencar a principis d’aquest any amb una inversió inicial de 500.000 euros, aportats pels tres socis emprenedors, així com per business angels (com Josep Casas –Naturitas–, Julio Villalobos –ESADE– i Alex Saiz –Microapps). Posteriorment, el setembre va tancar una ronda de finançament en què va aconseguir 500.000 euros en un temps rècord de 7 hores. Aquesta ronda de captació es va realitzar a través de la plataforma d’equity crowdfunding The Crowd Angel. A més, els socis fundadors van aportar 200.000 euros, fet que completava la ronda amb un total de 700.000 euros. Per tant, el projecte porta invertits un total d’1,2 milions.

Des del seu llançament fa quatre mesos, Incapto Coffee ha aconseguit una facturació mensual que supera els 50.000 euros. Amb aquesta projecció, per a finals d’aquest any preveu superar els 440.000 euros en vendes, mentre que la facturació prevista per a 2021 és de 4,5 milions d’euros amb EBITDA positiu.

Els recursos obtinguts per al seu finançament li permetran aprofundir, el 2021, en el desplegament comercial de la marca per tot el territori espanyol, tant a nivell B2B com en el B2C en el segment d’empreses i establiments de restauració. Les previsions de la start-up indiquen que la seva expansió internacional s’iniciarà el 2021, primer a Itàlia, Portugal i França. Així mateix, Incapto Coffee farà servir els fons adquirits per desenvolupar nous models de cafetera o crear pop-ups en centres comercials.

La companyia es dirigeix principalment al públic domèstic, però també estén el seu fort compromís a la sostenibilitat, la innovació i l’alta qualitat al món corporatiu. En el complex escenari en què ha nascut, la start-up barcelonina es presenta com un “brot verd”, una firma que ja compta amb més de 300 subscriptors i és present en més de 40 empreses i establiments de restauració. Entre d’altres, s’han sumat a la filosofia Incapto clients alineats amb la sostenibilitat, com Heura, marca de proteïna vegetal, o Holaluz, companyia d’energia verda.

Com a bons defensors del cafè, els impulsors d’Incapto també destaquen les propietats d’aquesta beguda, una de les tres més consumides arreu del món després de l’aigua i el te. El cafè en gra, a més de millorar el planeta, té múltiples efectes beneficiosos per a la nostra salut, ja que és considerat com un excel·lent aliat a l’hora de perdre pes, prevenir malalties neurodegeneratives i millorar el rendiment físic. Però només amb el cafè en gra es garanteix el 100% dels seus atributs.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Restaurant DO, una empresa resilient davant la Covid-19

Next Story

Can Tortós, una empresa que impulsa la seva transformació digital arran de la COVID-19

Latest from Competitivitat