Seguim amb la presentació d’empreses que han trobat noves oportunitats, i són exemples de bones pràctiques, gràcies a la seva resiliència davant l’adversitat generada per la COVID-19. En aquesta segona entrega us presentem el restaurant DO, ubicat a Granollers i alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Salut i benestar (ODS3), Educació de qualitat (ODS4) i Consum i producció responsables (ODS 12).
DO (Denominació d’Origen) és un restaurant i una escola de cuina on es fa una restauració amb producte de proximitat, de km0, de temporada, saludable i de qualitat. El primer divendres de confinament el propietari del restaurant s’adona de la gravetat del problema. Disposa d’una gran quantitat de producte perible que es farà malbé. Per això, i en contra de la seva voluntat, posa el personal en ERTO, comença a redissenyar els menús perquè s’adaptin a un format de take away, l’única forma que tenia per poder seguir treballant, i al mateix temps obre comptes a totes les xarxes socials i plataformes per comunicar els nous serveis, implicant-se de ple en la transformació digital del negoci.
De tot se n’aprèn i, en aquest cas, la pandèmia ha permès a DO aprendre a optimitzar els recursos, i alhora a funcionar més com una empresa i no tant com un restaurant, assenyala el propietari. Destaquem els aspectes més rellevants relacionats amb la sostenibilitat: DO elabora menús saludables, per a vegetarians i vegans, utilitza productes i proveïdors de proximitat, envasos per a take away de material biodegradable, minimitza els residus generats i forma estudiants de cicles formatius en restauració al propi restaurant.
Agraïm la col·laboració de l’agència de comunicació AvelasMedia en la producció del vídeo.
El cas presentat en aquest article està alineat amb l’Agenda 2030, i en concret amb els ODS 3 (Salut i benestar), 4 (Educació de qualitat), i 12 (Consum i producció responsables).