/

La factura electrònica es consolida a l’estat Espanyol

El que va néixer com una obligació per a les empreses proveïdores de les administracions públiques, s’ha convertit en un avantatge competitiu per a les empreses. A dia d’avui, son moltes les petites i mitjanes empreses que s’han passat a la factura electrònica  per a tots els seus clients, ja siguin administracions públiques o empreses privades o consumidors finals.

Formats més emprats per les pimes 

  • El format facturae és el format obligat, si el receptor de la factura és una administració pública. La major part dels programaris de facturació ja l’han integrat en els seus estàndard. Alguns programes de facturació, normalment antics o de procedència estrangera, encara no ho han fet.

factura-electronica-2

  • El format PDF és el format més emprat per l’intercanvi de factures fora de l’àmbit de les administracions públiques. Aquest format de factures, té com a avantatge què tothom (o pràcticament tothom) les pot emetre i les pot llegir, però com a desavantatge no es poden integrar en els sistemes comptables de forma automàtica

En el cas de les administracions públiques, hem pogut constatar què els períodes mitjos de pagament s’han reduït de forma sensible. Per tant, la recomanació què PIMEC fa als empresaris és que facin us sempre de la factura electrònica, encara que les factures siguin d’ imports baixos.

En el cas dels clients no administracions públiques, les evidencies de lliurament i descàrrega de les factures en format PDF que els format electrònics permeten, fan que la factura electrònica sigui una bona eina per evitar endarreriments dels pagaments de les factures què per mitjans convencionals no acostumen a arribar a determinats clients.

El balanç que fem des de PIMEC de l’any 2016 és molt positiu. Més de 6.000 empreses han fet ús dels serveis gratuïts i avançats que la patronal posa a disposició d’empreses i autònoms.

PIMEC, preveu que l’any 2017, serà l’any de la normalització de la factura electrònica, no com una novetat si no com un procediment totalment establert a totes les empreses.

Propera fita, la factura electrònica Europea!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Com avaluar l’impacte de la formació sobre els treballadors i l’empresa?

Next Story

El BEI porta el pla d’inversió per Europa a la meitat i aprova la primera estratègia de gènere

Latest from Innovació