//

La igualtat de la dona

José María Torres

Presidente ejecutivo del grupo Numintec
Premi Fundació PIMEC als Valors d’empresa 2017

El gran desafiament del nostre temps és la desigualtat i el canvi climàtic. Si parlem de la igualtat de gènere, és just reconèixer que ha estat una conquesta històrica de les dones i per això hem de retre homenatge a totes aquelles dones que van dedicar la seva vida, les que van perdre la seva vida lluitant per la igualtat i també la d’aquells homes que es van comprometre amb la seva causa. És necessari donar-los a conèixer com a grans referents que serveixin d’inspiració a les pròximes generacions.

Perquè la igualtat sigui una realitat no n’hi ha prou amb l’acció dels governs, també és necessari el compromís de les empreses i dels ciutadans. Hi ha empreses que únicament concentren els seus plans en la conciliació davant de mesures més urgents com la contractació. Cal fer un veritable diagnòstic de la situació. Quan preguntem a una dona si pròximament tindrà descendència, com a motiu per a no contractar-la, estem contribuint a ser responsables de l’envelliment de la població per la baixa natalitat a causa de les conseqüències que la maternitat té en la vida professional de les dones.

La majoria de les empreses continuen sent dissenyades per homes, amb els valors dels homes, amb la consegüent pèrdua de talent de més de la meitat de la població. Hem de reflexionar sobre la manera d’avançar més ràpidament en la igualtat d’oportunitats, de sous, i amb relació al sostre de cristall i la bretxa salarial.

Cal treballar en polítiques de gènere perquè la dona no hagi de decidir entre la seva carrera i ser mare, construint societats més compromeses amb la família, que són la base de la societat. Una societat que necessita un enfocament més humà i exemplar de les empreses que contribueixin a una major rendibilitat social i mediambiental.

Per a aconseguir avanços de veritat és necessari que les empreses liderem la causa amb convicció. La igualtat ha de ser un dels nostres principals valors i ha de formar part de la nostra cultura, fomentant la inclusió i la participació amb mesures equitatives, i superant els obstacles que dificulten el camí cap a la igualtat d’oportunitats.

Totes les empreses haurien d’implementar les polítiques d’igualtat basades en la conciliació de la vida laboral, els plans d’igualtat i els codis de conducta. La integració de la dona en llocs de responsabilitat passa per donar-li la possibilitat que conciliï la vida laboral amb la familiar, perquè la sostenibilitat del sistema no es vegi estroncada per raons de maternitat.

Els plans d’igualtat ens ajudaran a dissenyar l’estratègia per a implementar la cultura d’igualtat, no discriminació i paritat en l’organització. I finalment, els codis de conducta d’igualtat, que prevenen la discriminació per raó de sexe o qualsevol altra, així com conductes associades al sexe com l’assetjament sexual en l’entorn laboral.

Tots els homes hauríem de declarar amb orgull que som feministes perquè si ens preocupem pels drets de les dones el món serà un lloc millor, ja que el progrés és impossible sense la figura femenina. I a les dones, transmetre-us un missatge. Som molts els que estarem al vostre costat fins a aconseguir la total igualtat de gènere.

Compteu amb nosaltres!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Can Tortós, una empresa que impulsa la seva transformació digital arran de la COVID-19

Next Story

Teletreball, molt més que una qüestió de gènere

Latest from Competitivitat