Màrqueting en Femení. T’explico un secret?

Ni feminista ni masclista, sinó Màrqueting en femení. Aquell que defineix les accions dirigides a captar l’atenció de les dones, o també podem dir, aquell dirigit expressament al segment de mercat de les dones. Un dia com avui, dia internacional de la dona o dia de la dona treballadora, s’escau parlar-ne.

Ja hem parlat en diverses ocasions de la importància de definir una estratègia i tenir clars els objectius i públic a qui volem arribar. Les dones serien el nostre públic en el batejat màrqueting en femení.

L’últim post referent a com construir una base de dades (i els pròxims que vindran en la mateixa temàtica d’optimització i aprofitament de la base de dades), fan referència a la consideració del sexe com a dada a considerar de cara a segmentar / personalitzar les nostres accions de màrqueting segons volem arribar a dones o homes.

Democratització dels productes o serveis

El que cal tenir en compte, en primer lloc, és que vivim en una realitat on els espectres de la consideració social de la dona han canviat de manera abismal si ens posem com a referència tot just les darreres dècades.

Màrqueting en femeníRoba, perfums, joies o cosmètics, ja no són un interès exclusiu de les dones; també ho són dels homes. I per descomptat deixem-nos estar de l’exclusivitat de productes de la casa, neteja o cuina per a les dones. Als homes també els interessa, ni que sigui per “interès propi” en la seva nova circumstància.

Els nous models socials i familiars demanen necessàriament una democratització dels productes i serveis fins ara coneguts o “tradicionalment” associats a la dona.

I igual al contrari! Amb la incorporació de la dona al treball, la independència econòmica, i fins al nivell d’educació, s’ensorren (més) tòpics masclistes i/o imposicions culturals, i ara les dones també s’interessen per esports, automòbils, immobles o tecnologia.

Per tant, com a negoci, caldrà que ampliem les nostres mires i ens adaptem diguem tendències, diguem ja realitat.

Personalitzar el missatge a cada segment de mercat

Si això no fos prou per adaptar-nos als canvis, com a empresa o autònom també hem de considerar si la lògica de compra és la mateixa per un home o per una dona. No descobrirem el món al dir que els missatges que abans utilitzàvem per interessar a una dona per la cosmètica, potser no exactament serveixen per als homes. Ni que les accions de màrqueting que portàvem a terme abans per atraure l’atenció dels homes per a llogar un pis, serveixin exactament per a les dones.

Per a alguna cosa parlem de sexe com a determinant de segment de mercat.

Així és, que un repte més afegit! I en cap cas són notícies dolentes: Ara tenim més mercat per als nostres productes o serveis; només hem d’adaptar les accions que fem al segment femení o masculí.

Ni feminista ni masclista, en aquest cas: Màrqueting en femení (o en masculí).

Carpe Diem, avui, a les dones! Feliç dia.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Llei de quotes per a la igualtat de gènere

Next Story

Les dones en el periodisme: un triomf sobre el temps

Latest from ODS i RSC