Màrqueting per a Nadal; Comencem a pensar en idees?

Màrqueting per a Nadal
Màrqueting per a Nadal
Màrqueting per a Nadal
Màrqueting per a Nadal

No és tant descabellat o exagerat! Et sona la frase: “acabat l’estiu, 4 dies i ja som a Nadal”? De moment, només es tracta de ser una mica previsors, i en tot cas començar per anar pensant en idees de màrqueting per a Nadal que ens poden ser útils per al nostre negoci.

Vulguem o no fugir dels tòpics d’aquestes festes, està clar que els Nadals segueixen sent una oportunitat per als negocis. L’any passat les famílies espanyoles van destinar una mitja de quasi 700€ extres* per a les despeses de les festes entre regals, menjar, oci i viatges, el que representa el 2,5%** del total de despesa anual i un total de quasi 11.000 milions d’euros.

No només això, per la sensibilitat de les dates, és un bon moment per fidelitzar els nostres clients, reconèixer el seu valor i fer-los-ho saber. O posicionar la nostra empresa com a solidària, socialment responsable, o sostenible.

Quan es pensa en termes de idees de màrqueting per a Nadal, molts negocis ho enfoquen exclusivament en les vendes, oferint descomptes o engegant promocions especials. Això ens pot repercutir en un augment de les vendes a curt termini, però no crear una relació de fidelitat a llarg terme.

Màrqueting per a Nadal
Màrqueting per a Nadal

El primer que hem de fer és pensar en què vol el nostre client o el nostre públic; entendre quin és el nostre espai al mercat i especialment quins són els desitjos dels nostres potencials clients per saber amb qui tractes i què hauries de fer i de quin estil.

Una llista de les emocions que els teus clients poden relacionar amb la teva marca podria ser útil de cara a desenvolupar una història que es pugui plasmar en una campanya de màrqueting de nadal o la mateixa estratègia a seguir (veure post: Atraure el nostre públic “explicant-los contes”. Màrqueting de Contingut).

No podem oblidar que la personalització i rellevància del que oferim als nostres clients, aconsegueix millorar les seves experiències i per tant augmentar el engagement o compromís amb la nostra marca o empresa.

Us deixo aquí un exemple de campanya on la personalització és el màxim exponent. Es tracta de l’acció que va dur a terme l’aerolínia WestJest al Nadal de 2013. A l’aeroport d’origen d’un vol a Toronto, un pare Nadal virtual va preguntar als passatgers què volien de regal. Quan van arribar a l’aerport de destí, la sorpresa va venir per la cinta de recollida de les maletes. L’empresa va filmar tota l’experiència i el vídeo s’ha convertit en viral amb més de 45 milions de visites a youtube.

D’acord com a pimes i autònoms no ens podem permetre una acció com la de WestJet, però sens dubte pot ser immensament inspiracional.

Més endavant aportarem més idees; mentre no us farà cap mal anar pensant en idees de màrqueting per a Nadal per al vostre negoci.

* El País 

** 20 Minutos

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La “flexibilitat” en l’organització, o com créixer de forma sostenible

Next Story

Auto-lideratge: comença a ser un bon líder

Latest from Innovació