La norma SGE 900: una alternativa a la Direcció empresarial

La Norma Referencial Internacional SGE 900 és l’estàndard per a la Gestió Experta d’empreses i Presa de decisions, reconeguda en tots els sectors d’activitat a nivell internacional.

Es fonamenta en facilitar als professionals (vinculats directament o indirectament en l’exercici o serveis en l’àmbit de Direcció, Gestió i Presa de Decisions empresarials) i les seves organitzacions el desenvolupament i millora contínua de la seva qualificació, competitivitat, productivitat i innovació.

La certificació s’obté mitjançant l’avaluació del procés pel qual els auditors de la entitat de certificació , examinen el compliment i la conformitat en el Sistema de Gestió dels Processos Crítics de Negoci d’acord amb els requisits de la norma. Si és conforme, l’entitat certificadora emetrà el segell que dóna fe del resultat de l’avaluació pels auditors.

SGE-actes_0

Amb la certificació SGE 900 per a Gestió Experta d’Empreses i Presa de Decisions , la persona obté un reconeixement públic mitjançant un procés d’avaluació realitzat per una tercera part independent, que evidencia que posseeix les competències, destreses i criteris de realització necessaris per a mesurar, analitzar, diagnosticar i decidir sobre els Processos Crítics de Negoci, i que per tant té els coneixements i instruments necessaris per a poder prendre les decisions oportunes i dirigir o executar els processos de correcció, prevenció, control i millora sobre els mateixos.

Model Universal de Gestió de Negocis

La Norma es fonamenta en el Model Universal de Gestió de Negocis R-5 observant els principis de les lleis Econòmiques:

  • Establir els resultats “Clau per a l’èxit sostingut del Negoci”
  • Establir i concretar el Procés que han de complir les empreses, i la seva interacció amb els resultats.
  • Un cop establerts els Processos Crítics de Negoci s’estableix els Coneixements i Recursos Necessaris per establir el sistema de gestió necessari per gestionar de forma experta les empreses.

I això implica disposar dels coneixements i recursos adequats que assegurin la competència i les destreses en la presa de decisions que afecten la gestió experta dels processos crítics de negoci per a:

  • Identificar els processos que són crítics, pel seu alt risc, per a la consecució de l’èxit sostingut de l’empresa.
  • Capacitat per aplicar procediments eficaços de control en aquests processos
  • Assegurament en l’eficiència del tractament de la informació i en especial de la seva qualitat i rapidesa per afavorir la presa de decisions pels responsables implicats.
  • Facilitar les mesures preventives i correctives de forma sostinguda en el temps.

Pots trobar més informació sobre la norma i el programa desenvolupat per PIMEC a http://pimec.certificacionprofesionalsge900.com/direccion -general-de-pimes/

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Les 4 claus per dissenyar l’estratègia en gestió de RRHH del 2017

Next Story

AGENDA EUROPA Setmana 05/Des a 09/Des

Latest from Competitivitat