Nou criteri respecte la utilització de les càmeres de videovigilància a l’entorn de treball

La sentència del Tribunal Constitucional de data, 3 de març de 2016, estableix una nova doctrina constitucional respecte la utilització de les càmeres de videovigilància als centres de treball.

Download (PDF, 366KB)

Nou criteri respecte la utilització de les càmeres de videovigilància

La nova doctrina constitucional estableix que la instal·lació d’un signe distintiu advertint de l’ús de càmeres de seguretat dona compliment a la obligació d’informació prèvia als treballadors, sense que s’hagi d´especificar la finalitat exacta que s’hagi assignat a aquest control, encara que sigui el control de l’activitat laboral.

Tan sols si la utilització de les dades té finalitat aliena al compliment del contracte de treball, l’empresari estarà obligat a demanar el consentiment dels treballadors afectats.

Els controls empresarials respecte l’activitat dels treballadors son lícits, sempre que respectin els drets fonamentals, s’ha de valorar a cada supòsit la idoneïtat i proporcionalitat de la mesura.

Tant els treballadors com els seus representants han de conèixer la instal·lació de mesures de control i la seva ubicació

Conclusió

Per tant, s’admet la instal·lació de càmeres de videovigilància als centres de treball però han d’estar col·locades on es realitzi la prestació laboral, amb informació prèvia als treballadors.

I vosaltres? Ja cumpliu amb aquests criteris a la vostra empresa? Explica’ns-ho als comentaris!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Catàlegs digitals: L’eina que tots els comercials necessiten

Next Story

Reglament de declaracions nutricionals i propietats saludables en els aliments

Latest from Panorama