/

Pokémon Go: Com aprofitar el fenomen a benefici del nostre negoci

Pokemon Go: Com aprofitar el fenomen
Pokemon Go: Com aprofitar el fenomen

Per als qui encara no ho coneixeu o no sabeu massa de què va, Pokemon Go (tràiler) és l’aplicació de realitat augmentada gratuïta que està batent records mundials de descarregues i rapidesa en aconseguir superar els 100 milions de dòlars en ingressos (Nintendo). El seu èxit es basa en poder capturar Pokemons a qualsevol lloc de la vida real mitjançant el mòbil, i és una oportunitat única a benefici del nostre negociPokemon Go: Com aprofitar el fenomen mundial?

Els usuaris – a tenir en compte joves i no tant joves! – surten al carrer i es mouen per trobar i caçar Pokemons, de manera que només has de ser on són els Pokemon. Les ocasions són sobretot per als comerços. Si has descobert que a la teva botiga es poden capturar Pokemons o pels seus voltants, anima als jugadors a visitar-te; Molts bars i cadenes de restaurants, anuncien a les pissarres exteriors l’existència de Pokemons al seu local per atraure als jugadors.

Pokemon Go: Com aprofitar el fenomen
Anuncis a establiments comercials de l’existència de Pokestops o Poke parades per atraure jugadors.

Pokemon Go: Com aprofitar el fenomen

Pots utilitzar la gamifiació (veure post) per augmentar les promocions: Oferir descomptes pels als entrenadors de Pokemon, de manera que com més passin pel teu establiment a entrenar Pokemons i adquirir productes o serveis, més podran beneficar-se per a la següent compra. La cadena de mobles francesa But (veure article) n’és un bon exemple.

I pots organitzar el que s’anomenen PokeQuedada, com aquesta de Madrid que va congregar a 3.000 jugadors (ref. El País).

Un banc rus ha llançat una assegurança pels als jugadors de Pokemon Go; I una empresa tecnològica ha desenvolupat una app buscador amb geolocalitzador de Pokestops o Pokeparades (llocs on trobar-ne).

La darrera novetat és que l’app ja compta amb llocs patrocinats i McDonalds ha estat la primera marca a pujar al carro de Pokemon a Àsia (veure article). Els desenvolupadors de l’aplicació, Niantic, han posat a disposició un qüestionari per sol·licitar la localització patrocinada.

És com una gran onada al mar, d’aquelles on t’has d’afegir per aprofitar el corrent. Com el tren que no pots deixar perdre. És més fàcil aprofitar un fenomen viral ja existent que crear-ne un de propi. Apunta’t a la onada de Pokemon Go!

p.d. Has vist la il·lustració de Jordi Labanda al Magazine de La Vanguardia del passat diumenge 28 d’Agost? Descobreix-la aquí.

Articles de referència: 

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La marca personal: tot un repte per tornar al mercat laboral

Next Story

Productivitat: de la cultura presencialista a la cultura per valors

Latest from Competitivitat