La marca personal: tot un repte per tornar al mercat laboral

Si has tingut la teva pròpia empresa, si ets una persona amb dificultats de tornar al mercat de treball  i pels motius que siguin, busques una segona oportunitat, el canvi de xip que has de fer és complet. Treballa la teva marca personal!

Recorda que una persona empresària que ha passat per una sèrie de dificultats, és un valor afegit per a les empreses en general.

Quan comences a fer la recerca proactiva de feina, el primer que has de tenir clar són les avantatges que pots oferir com a responsable dels resultats de l’experiència en la teva empresa anterior.

Què et sembla si fas una llista de tot allò que podràs aportar a una empresa amb la teva visió, fins ara, d’empresari o empresària o amb molta experiència professional?

A partir d’aquesta llista, podràs intentar definir de què vols treballar. Si no ho tens clar, t’aconsello fer un primer anàlisi de mercat per conèixer els llocs de feina que avui dia tenen més sortida, així com deixar-te assessorar per la Fundació PIMEC a través del seu programa de recolzament a l’empresariat i a persones amb més dificultats.

Tenir clar el teu objectiu professional és vital en aquesta reorientació professional que inicies. Pots començar per una definició genèrica i poc a poc anar especificant a través de l’anàlisi totes les opcions que tens.

És important tenir ment oberta i pensar en allò que realment et fa feliç. Potser sembla un impossible, però necessites invertir el 100% de les teves forces en aconseguir allò que vols de veritat, no una feina perquè sí. Si tens clar què et farà sentir-te bé, definiràs una línia de la vida que fem a coaching, que t’ajudarà pas a pas saber que necessites per aconseguir-ho i amb motivació a cada nou repte de com aconseguir-ho.

 

La primera pregunta és pensar si vols treballar amb persones, amb coses, amb idees o amb dades. A partir d’aquests grans conceptes, ens endinsarem sobre el què t’apassiona i què necessites per aconseguir-ho. És un dels eixos clau pautats en les sessions de treball i formació a la Fundació PIMEC,  on col•laboro.

Un dels punts principals que les persones amb experiència laboral i/o que hagin estat empresàries, és haver construït una xarxa de contactes: el networking. El 80% de les ofertes de feina no són visibles i trobar-les a través dels contactes són essencials en la recerca de feina. Per això,  aconsellem fer una llista de tots els contactes possibles que et poden donar informació, presentar-te alguna persona interessant … i fer-la servir adequadament.

No per demanar feina directament sinó per transmetre un missatge clar i concís, per tal que es recordi de tu si l’hi arriba informació d’alguna necessitat amb el teu perfil en la seva xarxa de contactes.

Aquest missatge es treballa a les sessions de Personal Branding, i s’anomena Elevator Pitch

Altres punts que desenvolupem i dels que farem post posteriors són: definir el valor diferencial, competències de cada persona, com fer un CV que impacti a les empreses, com preparar una entrevista, com arribar al 80% de les ofertes que no estan penjades i com fer recerca de feina 2.0

Però, sobretot, per trobar una bona feina hi ha dos coses importants i que poc a poc fan que tot arribi: la seguretat en la teva valia i l’actitud positiva. Centrat en allò que depèn de tu i oblida el que no;  és semblant a quan buscaves clients o quants pressupostos havies de presentar per aconseguir-ne un…?

La recerca de feina necessita d’aquesta constància i de la seguretat que al final trobaràs l’empresa ideal per a tu

Només necessites creure amb tu mateix o mateixa i alguns consells per tornar al mercat laboral. Ja saps a on estem.

Laura Cespedosa -Desenvolupadora de Talent i col·laboradora de Fundació PIMEC

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Quant de temps tenim per reclamar deutes?

Next Story

Pokémon Go: Com aprofitar el fenomen a benefici del nostre negoci

Latest from ODS i RSC