/

Sorbos, la canya de sucre original i sostenible

Quan en Víctor Sánchez tenia només 16 anys ja volia muntar una botiga de roba. Aquesta actitud emprenedora és el que el va portar a fixar-se, mentre treballava com a bàrman, en el fet que les canyes són l’únic element dels còctels que no és comestible. Hi ha un principi bàsic que diu que “tot el que conté una copa ha de tenir sentit, ja sigui aromàtic o comestible”, i en Víctor va decidir fer quelcom al respecte: crear Sorbos.

Sorbos és una start-up dedicada a comercialitzar la primera canya comestible del món. Actualment exporten el seu producte als principals països europeus i, a més, estan tancant acords a escala mundial. Tot i això, no ha sigut un camí senzill. Abans de poder comercialitzar el producte van haver de demanar ajuda a la Universitat de Barcelona per a la formulació de la canya, i després van estar investigant a Itàlia durant un any i mig per tal d’aconseguir la maquinària ideal per fabricar el producte de forma industrial.

La canya sostenible de Sorbos té èxit a països com el Regne Unit, Portugal o Holanda, entre d’altres

De fet, Sorbos, que és soci de PIMEC Joves, reconeix que formar part d’una associació empresarial és important perquè “quan comences una cosa nova tens molts dubtes en molts sentits”. En el cas d’en Víctor, especialment, va necessitar un suport extern perquè, com que es  creava un producte nou, hi havia problemes en relació amb la patent, les vendes i les condicions sanitàries.

“La nostra missió com a empresa és difondre el missatge que l’existència del món no és infinita i que hem de vetllar, entre tots, per tenir-ne cura”, explica en Víctor. A Sorbos estan molt conscienciats de tenir cura del medi ambient, però també alerten que el nivell de conscienciació a Espanya és menor que en altres països. Per això la canya sostenible de Sorbos té èxit a països com el Regne Unit, Portugal o Holanda, entre d’altres.

La fórmula de la canya està en constant procés de millora

Però si hi ha quelcom pel que destaca aquesta canya, a part de la responsabilitat amb el medi ambient, és que es pot personalitzar. Es pot escollir el color, la mida, l’aroma i, fins i tot, es pot serigrafiar! És tal l’èxit que, fins i tot, la influencer catalana Dulceida ha col·laborat amb ells. “Va sorgir de forma espontània… Em vaig adonar de la repercussió una nit, quan el meu mòbil va començar a sonar. No paraven d’arribar-me correus electrònics de gent que ens demanava provar les canyes”, comenta el propietari de Sorbos.

Jeff Bezos, fundador d’Amazon i guru de l’actual revolució tecnològica i digital, recorda a tothom que sempre “segueix sent el primer dia” com a eslògan per deixar clar que, per evolucionar com a empresa, cal posar les mateixes ganes i la mateixa energia que el primer dia; estar en constant innovació i no conformar-se, encara que les coses vagin bé. El futur de Sorbos va pel mateix camí. “Hem de ser molt àgils per canviar i adaptar-nos als esdeveniments que puguin sorgir”, assegura Víctor Sánchez. A més, la fórmula de la canya està en constant procés de millora per, entre altres, disminuir la quantitat de sucre.

En resum, en Víctor creu que la clau per a un bon negoci, al final, recau en si tens un bon producte o no; i Sorbos és un producte divertit i que agrada a la gent.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Europa diu prou a la bretxa salarial

Next Story

Noves tendències: Què és la Wikinomia?

Latest from Competitivitat