/

Teletreball: 10 consells

Moltes persones treballadores ara ja fa dies que practiquen el teletreball. Aquests professionals haurien de seguir 10 indicacions bàsiques per fer que les articulacions i músculs  no es vegin afectats, així com per garantir la comoditat i, per tant, el rendiment i el benestar propi. Recordeu que mantenir una bona higiene postural pot evitar lesions.

Llum: Tinguem cura del nivell d’il·luminació, cal una quantitat de llum que faci que ens trobem còmodes per treballar. No hem de treballar en zones on hi hagi molta diferència de llum, la llum ha de ser uniforme en tota la zona.

Espai: Cal disposar d’espai suficient per a poder  moure el ratolí, col·locar el teclat i, a més, disposar d’espai per deixar els estris. És necessari treballar amb un mínim d’ordre.

Temperatura: Ni molta calor ni molt de fred, i cal eliminar el corrent d’aire directe. La  temperatura adequada per treballs sedentaris és d’entre 17ºC i 27ºC, però entre 20º i 23º és una bona temperatura de confort.

Pantalla: La pantalla ha d’estar a una distància entre 65 i 70 cm, i l’alçada dels ulls a la part superior de la pantalla.

Teclat: Col·loquem el teclat a una distància entre 20 i 30 cm del cantó de la taula i una petita inclinació màxima de 25º. El teclat ha de ser independent de la pantalla, així podrem recolzar els canells i disminuirem la tensió muscular.

Cadira:  Hauria de ser ajustable en alçada i profunditat, amb 5 punts de recolzament al terra (5 rodes). El més important és que l’esquena quedi recolzada en una superfície rígida, i les cames tinguin suport fins al nivell de la fosa poplítia (fins el nivell del genoll) i els peus recolzats a terra.

Portàtil: En principi no és el millor tipus d’ordinador per treballar de forma continuada, però si ho hem de fer, intentem utilitzar un teclat i un ratolí independent i col·locar la pantalla a l’alçada que ja hem comentat anteriorment.

Temps de treball: Si treballem amb un portàtil, no hauríem de treballar més de 20 minuts sense descansar. Si treballem amb un ordinador de sobre taula, fem un descans visual de  10 minuts després de cada 2 hores continuades de treball.

Entorn: Tinguem cura de no tenir cables que puguin produir ensopegades. Els cables han d’estar recollits.

Relaxació:  No oblidem fer alguns exercicis de relaxació de coll, amb rotació de canells i d’espatlles. Això ens farà disminuir el risc de contractures. No oblideu tampoc parpellejar molt quan treballeu amb l’ordinador, això farà que l’ull estigui ben hidratat.

Màrius Martí
Prevenció de riscos laborals

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Les autoritats europees donen llum verda a l’agilització i l’ampliació dels suports financers

Next Story

Afectacions del Covid-19 en el comerç internacional

Latest from Competitivitat