Transformació digital, sí o sí

La ràpida irrupció de les tecnologies està provocant que aquelles empreses, especialment les pimes que segueixen fent les coses “com sempre”, s’estan trobant que la competència els hi està menjant quota de mercat de forma ràpida.

La transformació digital implica fer les coses de diferent forma, oferint altres formes de relació amb els clients i fins i tot altres models de negoci / relació.

A continuació, faig un resum de tot allò essencial en relació a la transformació digital de les pimes i en aquest enllaç podeu veure el vídeo sencer de la meva participació a una tertúlia que aborda aquesta temàtica.

Estan les pimes preparades per a la Transformació digital?

La resposta no pot ser concloent. Ni totes les empreses estan en el mateix nivell de maduració, ni tots els sectors estan preparats per canviar els models de negoci. Moltes empreses, potser estan tècnica i financerament preparades per engegar projectes de transformació digital, però la cultura digital de l’empresa no ho afavoreix.

Què ens fa falta a les empreses?

Time Lapse Photography of Blue LightsLideratge: cal un lideratge fort per traslladar a tots els nivells de l’empresa la necessitat del canvi. La cultura digital ha d’impregnar en totes les capes de l’empresa.

Coneixement: de les tecnologies disruptives i com poden aplicar en la transformació del model de negoci.

Metodologia: definir molt bé el punt de partida, els objectius a assolir i un bon road-map, amb fites a curt termini, mesurables.

Transformació digital o digitalització?

Digitalitzar processos, és sempre una bona forma d’optimitzar els recursos de les empreses. Tot allò què es pot digitalitzar, s’ha de digitalitzar. Eliminar processos “manuals” què no aporten valor a les empreses, és sempre una millora competitiva. Aprofitar aquesta digitalització per plantejar formes diferents de fer les coses, ens apropa a un canvi de model de negoci i per tant a la transformació digital.

Aleshores, com ho poden fer les empreses?

La millor forma d’engegar un projecte de transformació digital és sempre anar acompanyants de professionals experts.

L’any 2020, la Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa, ACCIÓ, ofereix un ajut a petites i mitjanes empreses per avançar en projectes de transformació digital. El programa ProACCIÓ, ofereix un ajut de fins a 14.000€ per a la contractació de professionals experts.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Permís per naixement: la corresponsabilitat entre ambdós progenitors

Next Story

Índex d’igualtat de gènere: Catalunya, en novena posició en igualtat de gènere a Europa

Latest from Innovació