A l’anterior post vam fer una introducció al funcionament dels motors de recerca de Google, i a les tècniques de posicionament als resultats. La diferència entre SEO i SEM.
Obviem de moment realitzar una inversió publicitària a internet i veiem què podem fer per sortir ben posicionats als resultats del motor de recerca de Google mitjançant bones pràctiques.
7 claus actuals del SEO:
- PARAULES CLAU: El primer que hem de fer és definir correctament quines són les paraules mitjançant les quals l’usuari de Google ens ha de trobar. Paraules que identifiquin el nostre negoci i el contingut de la nostra pàgina web.
Però sobretot també que coincideixen amb el tipus de paraules que s’utilitzen més habitualment a Google per realitzar recerques. Això ho podem saber mitjançant l’eina de planificació de paraules clau de Google. Has de tenir un compte de Google Adwords per accedir-hi, però pots tenir-la sense haver de consumir anuncis.
Més informació del funcionament de l’eina Google Adwords Keyword Planner: Bloc de Ninja SEO.
- OPTIMITZAR LA NOSTRA DESCRIPCIÓ/NS (description tags): Fer de la frase que apareix just a sota del títol de la nostra pàgina web o bloc un reclam atractiu explícit.
Repetint la principal paraula clau a la mateixa frase aconseguirem que el nostre terme de recerca coincideixi amb més paraules del resultat, i amb això apareguin les dues paraules clau en negreta, la qual cosa captarà més l’atenció de l’usuari.
I a més cal: Anomenar les fotografies que il·lustren la nostra web amb paraules clau, afegir etiquetes, o descripcions a les diferents pàgines.
- CONTINGUTS DE QUALITAT I ACTUALITZATS: Actualment Google està donant més importància a tenir continguts frescos que a aspectes més tradicionals com l’autoritat del domini (veure següent).
Mantenir el web o bloc permanentment actualitzats és clau, i a més, amb continguts de valor i de qualitat per a l’usuari. A banda d’afegir contingut nou periòdicament, també podem recuperar contingut antic i actualitzar-lo o canviar-li la data.
Veure post: Atraure el nostre públic “explicant-los contes”. Màrqueting de continguts.
- AUTORITAT DE DOMINI: Aconseguir prestigi i crèdit a la nostra pàgina web per la seva legitimitat, qualitat i competència en una matèria.
La gent acostuma a visitar les pàgines amb més reputació; aquelles que tenen més visites i que més recomanacions tenen – enllaços que ens hi dirigeixen des d’altres pàgines web. Aconseguir que altres pàgines de prestigi ens recomanin ens aportarà més autoritat.
Més informació sobre autoritat de domini: Bloc de Yoseomarketing.
Com esbrinar l’autoritat del nostre domini: Eines de SeoMoz.
- TRÀFIC SOCIAL: Movem els nostres continguts a les xarxes socials i aconseguirem més visites. Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram, .. cal saber on ens convé estar presents.
Veure post L’ABC de les empreses a les xarxes socials.
- OPTIMITZACIÓ DE LA NAVEGACIÓ DEL WEB en termes de rapidesa i errors = zero. Anem amb compte de no pujar imatges amb massa resolució que provoquen lentitud per descarregar la pàgina; de fet, mirem què podem fer per augmentar la rapidesa de visualització de continguts del web als diferents dispositius i sobretot mòbil.
No afegim “barreres” com pàgines emergents o pop-ups que no calen o excessius, o donem facilitats per poder seguir navegant. I cuidem molt bé de no tenir enllaços trencats que al clicar no porten enlloc. Necessitem una pàgina òptima en termes de navegació.
- EXPERTS EN ANÀLISI DEL TRÀFIC A LA NOSTRA WEB: Analitzar les dades del tràfic que accedeix a la nostra web ens pot donar moltes pistes de les estratègies que hem de seguir.
Amb Google Analytics obtenim infinitat de dades útils, des de demogràfiques, fins a fonts de tràfic, passant per establir objectius concrets (quanta gent ha accedir a una pàgina concreta).
Més informació de tècniques SEO per al 2016: Bloc de Marketing and web.