/

Com són avui les empreses del futur?

El futur de les organitzacions passa inevitablement per un alt grau de col.laboració, tan dins com fora de l’empresa. Obertura i transparència són característiques necessàries a fi d’atraure el talent i també la clientela. Veiem com són les empreses del futur?

Agilitat i la innovació, ingredients necessaris a fi de sobreviure i guanyar

Autonomia i alineament són conceptes imprescindibles que ens permetran desenvolupar estructures de creació de valor que ens desmarquin en aquests temps de canvi accelerat. Els models jeràrquics i el funcionament mecànic de l’era industrial estan donant pas a nous models en xarxa on l’agilitat i la innovació constant són ingredients necessaris a fi de sobreviure i guanyar.

Tan el concepte d’obertura com el d’autonomia no són suficients si no vénen acompanyats d’una identitat que proporcioni propòsit i sentit a la nostra activitat empresarial. La missió i els valors de la nostra empresa ens alinien i magnifiquen el nostre impacte.

Aquestes noves empreses estan dotades de visió i valors, estan formades per gent capacitada i motivada, i estan equipades de sistemes organitzatius que donen alè a la innovació i l’autonomia de les persones. Aquestes són les empreses del futur, veritables motors del canvi que tindran un paper clau en el nou paradigma social.

OuiShare és una organització global, present a 40 ciutats

OuiShare és una d’aquestes organitzacions. Va nèixer fa cinc anys a París, promogut per un grup de joves entusiastes, animats pels nous models econòmics que les noves tecnologies estaven generant (aquells dies parlàvem molt de l’economia col.laborativa). Avui OuiShare és una organització global, present a 40 ciutats que du a terme projectes tan diversos com diversos són els seus membres. És una organització descentralitzada i emergent que, fins a data d’avui, ha estat etiquetada sota nombrosos conceptes: think tank, incubadora de persones i comunitats, consultoria de transformació, organitzadora d’esdeveniments…

Els propers 15, 16 i 17 de novembre cel.lebrem la tercera edició del OuiShare Fest Barcelona, una conferència que reunirà 600 delegats i prop de 100 speakers que lideraran la conversa al voltant de quatre eixos: societat en transició, futur del treball, innovació en l’educació i vida conscient.

Dins de l’àrea del futur del treball, hem el.laborat cinc tallers dedicats a la transformació empresarial:

  • Creació de comunitats – Les comunitats proporcionen nivells inigualables de creixement escalable i impacte (ja siguin comunitats obertes, o entre empreses, o dins de les empreses). En aquest taller veurem diferents eines que ens poden servir per dissenyar, crear i nodrir comunitats.
  • Disseny de plataformes – Les plataformes són orquestradores de xarxes i permeten a les empreses potenciar la innovació i l’impacte dins del seu ecosistema. Qualsevol empresa que ha tingut creixement exponencial en els últims deu anys ha estat, molt probablement, una plataforma.
  • Presa de decisions col.laboratives – En aquest taller aprendrem com fomentar la col.laboració dins i fora de l’empresa amb metodologies que ens permetran prendre decisions de manera àgil i col.laborativa.
  • Finances col.laboratives – Per fomentar l’autonomia és necessari empoderar els equips i les persones. En aquest taller aprendrem una metodologia per fer aquest transvassament de poder i motivar una cultura col.laborativa.
  • Lideratge distribuit – Finalment, en aquest taller aprendrem a potenciar i expandir aquesta cultura de la col.laboració per tal de permetre l’emergència de nous líders dins de la nostra organització.

Manel HerederoConnector de OuiShare a Londres, treballa com a consultor de transformació empresarial amb OuiShare Rethink & Remix (models organitzatius) i Ideas for Change (models d’innovació)

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Com realitzar amb èxit la successió familiar a la següent generació

Next Story

Recupera el 12% de la inversió realitzada en Innovació Tecnològica

Latest from ODS i RSC