Com puc crear continguts d’interès? El Buyer Persona

Buyer persona

A vegades, el nostre dia a dia ens absorbeix i la inèrcia ens porta a fer coses de la mateixa manera o, en relació als serveis i productes que oferim, a donar per suposat que el que expliquem és interessant per als nostres possibles clients sense conèixer dades reals o les motivacions dels nostres compradors.

Una de les eines de màrqueting que millor ens ajuden a construir la nostra estratègia de continguts és el Buyer Persona.

Què és el Buyer Persona?

El Buyer Persona és una representació semifictícia del nostre comprador (buyer) ideal. Està basat en dades reals com poden ser dades demogràfiques, patrons de conducta, motivacions i fites dels nostres compradors. És a dir, per a la construcció del nostre Buyer Persona és necessari fer una investigació de mercat i conèixer dades dels nostres clients actuals.

Perquè quedi una mica més clar:

Què no és un Buyer Persona?

 • Clients potencials
 • Una persona específica
 • Llocs de treball
 • Rols

Què és un Buyer Persona?

 • Patrons de conducta comuns
 • Punts de dificultat personal i laboral
 • Fites
 • Objectius i somnis universals
 • Informació geogràfica

Com s’identifica el Buyer Persona?

Com hem dit, gràcies a un treball d’investigació de mercat i d’identificació de les tendències de les respostes que has obtingut, es determinen els 5 factors clau per conèixer el teu Buyer Persona:

 1. La iniciativa

Què fa que el meu Buyer Persona senti la necessitat de començar a buscar un producte o servei com el meu?

 1. Factors d’èxit

En què pensa que li canviarà la vida el nostre producte o servei? Quin serà el resultat de fer la compra?

 1. Les barreres percebudes

Què fa que aquest Buyer Persona no compri una solució com la meva? Saber què és el que el fa enrere a l’hora d’adquirir el nostre producte o servei.

 1. El procés de compra

Quins són els passos que realitza el comprador per a prendre la decisió? Quin és el seu rol dins d’aquesta decisió? La pren sol o sola, o algú influeix en la seva compra?

 1. Criteris de decisió

Quins són els aspectes específics que el Buyer Persona està avaluant per escollir-nos, en comptes de marxar a la competència?

A partir dels resultats de l’estudi del nostre Buyer Persona es crea una fitxa que ens ajudarà a definir la nostra estratègia de continguts, millorar el nostre producte i solucionar possibles mancances. Us deixo un exemple (fictici) d’un Buyer Persona d’un spa urbà:

Has construït alguna vegada el teu Buyer Persona? Explica la teva experiència als comentaris!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Recuperes el 12% de la innovació que realitzes?

Next Story

Catalunya: cap a un nou model de pràctiques acadèmiques universitàries externes?

Latest from Competitivitat