Quan parlem de l’Ús Eficient dels Recursos, també estem parlant de la millora del rendiment de l’empresa. Millorar la manera en què obtens i utilitzes els recursos t’ajudarà a reduir les factures mensuals i a reforçar la teva posició en el mercat, respectant i protegint al mateix temps el medi ambient.

Un gran nombre de bones pràctiques implantades en pimes de tot Europa demostren que és possible introduir mesures senzilles per a l’ús eficient dels recursos, i per incrementar el rendiment de les empresa, sense necessitat de dur a terme costoses inversions.

 

L’Eina Europea d’autoavaluació sobre l’Ús Eficient dels Recursos

En aquest sentit, i en el marc del Pla d’Acció Verda (BPA) que té com a objectiu ajudar les petites i mitjanes empreses europees aprofitar les oportunitats que ofereix la transició cap a una economia verda, la “DG Grow” i la  “DG Environment” amb col·laboració amb UEAPME han creat una Eina Europea d’autoavaluació sobre l’Ús Eficient dels Recursos.

Aquesta eina permetrà a les empreses conèixer i comprendre millor la seva actuació en quant a l’ús eficient dels recursos. Proporcionarà directrius i informació pràctica sobre com millorar la productivitat de l’ús dels recursos estalviant energia, aigua i matèries primeres i reduint i gestionant millor els seus residus.

Actualment l’eina està en fase pilot i al servei de totes aquelles pimes europees que vulgui provar-la.  Només cal registrar-se i respondre diversos qüestionaris d’autoavaluació.

Una vegada respost els qüestionaris, l’eina generarà informes personalitzats, amb una visió general de la seva actuació en quant a l’ús eficient dels recursos i recomanacions concretes sobre com millorar-la adaptant els seus processos i instal·lacions industrials. Els informes inclouran enllaços al Catàleg, en el qual es presenten mesures i bones pràctiques pertinents de pimes europees.

L’eina incorpora un apartat amb indicadors clau del Rendiment (ICR) / Key Performance Indicators (KPI) que permet calcular la productivitat de l’ús dels seus recursos i comparar-la amb la d’altres pimes del seu país i sector.

Els Indicadors KPI, per la Millora Operacional

Podeu consultar l’eina a través del següent enllaç http://ec.europa.eu/resat