Eina Europea d’autoavaluació sobre l’Ús Eficient dels Recursos

Quan parlem de l’Ús Eficient dels Recursos, també estem parlant de la millora del rendiment de l’empresa. Millorar la manera en què obtens i utilitzes els recursos t’ajudarà a reduir les factures mensuals i a reforçar la teva posició en el mercat, respectant i protegint al mateix temps el medi ambient.

Un gran nombre de bones pràctiques implantades en pimes de tot Europa demostren que és possible introduir mesures senzilles per a l’ús eficient dels recursos, i per incrementar el rendiment de les empresa, sense necessitat de dur a terme costoses inversions.

 

L’Eina Europea d’autoavaluació sobre l’Ús Eficient dels Recursos

En aquest sentit, i en el marc del Pla d’Acció Verda (BPA) que té com a objectiu ajudar les petites i mitjanes empreses europees aprofitar les oportunitats que ofereix la transició cap a una economia verda, la “DG Grow” i la  “DG Environment” amb col·laboració amb UEAPME han creat una Eina Europea d’autoavaluació sobre l’Ús Eficient dels Recursos.

Aquesta eina permetrà a les empreses conèixer i comprendre millor la seva actuació en quant a l’ús eficient dels recursos. Proporcionarà directrius i informació pràctica sobre com millorar la productivitat de l’ús dels recursos estalviant energia, aigua i matèries primeres i reduint i gestionant millor els seus residus.

Actualment l’eina està en fase pilot i al servei de totes aquelles pimes europees que vulgui provar-la.  Només cal registrar-se i respondre diversos qüestionaris d’autoavaluació.

Una vegada respost els qüestionaris, l’eina generarà informes personalitzats, amb una visió general de la seva actuació en quant a l’ús eficient dels recursos i recomanacions concretes sobre com millorar-la adaptant els seus processos i instal·lacions industrials. Els informes inclouran enllaços al Catàleg, en el qual es presenten mesures i bones pràctiques pertinents de pimes europees.

L’eina incorpora un apartat amb indicadors clau del Rendiment (ICR) / Key Performance Indicators (KPI) que permet calcular la productivitat de l’ús dels seus recursos i comparar-la amb la d’altres pimes del seu país i sector.

Els Indicadors KPI, per la Millora Operacional

Podeu consultar l’eina a través del següent enllaç http://ec.europa.eu/resat

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

El preu del petroli: és sostenible aquesta situació de preus baixos?

Next Story

PIMEC aconsegueix que el Congrés planti cara a la morositat

Latest from ODS i RSC