El cloud computing telefònic millora el nivell de despesa estructural en l’empresa

En l’actualitat ens trobem en un mercat cada vegada més global i competitiu en què els costos empresarials juguen un paper clau per a la supervivència de les empreses i hi ha models de gestió tecnològica , com pot ser el cloud computing telefònic , que milloren substancialment el nivell de despesa estructural .

Així mateix la demanda, per part de les empreses, de serveis i eines tecnològiques que millorin els seus processos és cada vegada més gran i els terminis exigits per a la seva posada en marxa cada vegada més curts , és a dir, necessiten accedir a la millor tecnologia possible.

https://www.pimealdia.org/es/la-transformacion-digital-vital-para-el-futuro-de-las-empresas/

Però, què és la informàtica en el núvol?

En treballar a la xarxa d’Internet des de qualsevol lloc i dispositiu, en qualsevol moment i de forma ràpida i eficaç s’incrementen els nivells de servei i de productivitat de les empreses

El cloud computing, ens ofereix qualsevol classe de servei informàtic des d’internet, sense tenir instal.lat cap programari, ni tenir coneixements tècnics específics, d’una forma ràpida, senzilla, segura i gaudint del màxim rendiment.

Com adaptar el cloud computing a la telefonia?

El en núvol telefònic és una tecnologia creada fa una dècada però que està marcant les pautes del management per als propers 20 anys i que s’està convertint en una aliada de la gestió empresarial en permetre reaccionar davant demandes no previstes o pics estacionals, ajustant les funcionalitats i la despesa al consum efectuat.

La telefonia en cloud és l’aliat estratègic de les empreses, sense importar la seva mida, ja que optimitza els recursos i els permet controlar la seva pròpia central de reserves o el seu contact center

Una centraleta IP en el núvol està més preparada per fer front a la gestió de la comunicació complexa que una tradicional

Tot això amb una telefonia distribuïda i centralitzada que permet una connexió instantània amb els diferents sistemes. Així mateix quan el sistema de telefonia ha de fer caure barreres físiques i geogràfiques, la innovació del en núvol s’imposa: és més fàcil i més ràpid .

Beneficis a l’hora d’implantar el en núvol telefònic

Algunes empreses han reduït els seus costos fins a un 90 per cent en infraestructures TIC

Amb el cloud computing l’empresa pot gaudir d’una reducció de costos considerable . Des del punt de vista del directiu en la presa de decisions, aquesta tecnologia ofereix possibilitats de “ business intelligence ” que permeten controlar i gestionar tota la xarxa de telecomunicacions de l’empresa. A més, permet a les companyies treure el màxim partit de les comunicacions unificades corporatives .

La implantació del en núvol és possible en totes les etapes d’una empresa , fins i tot en el seu naixement i una de les principals raons per canviar a la tecnologia cloud és estalviar diners , ja que la utilització de la xarxa de dades és més eficient que la xarxa telefònica.

La gestió tecnològica a través del núvol té grans perspectives de futur

El sistema de cloud computing per a les empreses ve a ser un Skype, Google Voice, un Messenger de Yahoo o de Microsoft tenint en compte les característiques en comunicació que necessita l’empresa. Un Skype amb Centraleta, extensions, gravació de trucades, desviaments, locucions de veu, menús interactius amb clients i integració de les trucades amb les eines de gestió de l’empresa, entre altres característiques.

Avantatges d el en núvol telefònic

 • Implementació ràpida i amb menys riscos: s’inicia l’activitat ràpidament i no és necessària una gran inversió
 • Integració: la tecnologia de en núvol s’integra amb facilitat i rapidesa amb la resta de les aplicacions empresarials
 • Simplicitat i poca inversió per començar a treballar: es prescindeix d’instal•lar qualsevol tipus de programari
 • Prestació de serveis a nivell mundial: proporciona major capacitat d’adaptació, recuperació completa de pèrdua de dades i reducció dels temps d’inactivitat
 • Contribueix a l’ús eficient de l’energia: en els núvols, l’energia consumida és la necessària

Característiques clau d el en núvol telefònic

 • Agilitat
 • Reducció dels costos
 • Permet treballar des de qualsevol lloc i dispositiu, en qualsevol moment i de forma ràpida i eficaç
 • Permet compartir servidors i dispositius d’emmagatzematge i una major utilització
 • Rendiment: Control i optimització dels recursos manera automàtica
 • Seguretat
 • Manteniment senzill

La gestió tecnològica a través del cloud computing grans perspectives de futur . En els propers 4 anys està previst que es generin més de 15 milions de llocs de treball nous en el món relacionats amb aquesta tecnologia i el negoci global de programari com a servei es preveu que arribi als 5 bilions de dòlars.

José María Torres

Presidente ejecutivo del grupo Numintec
Premi Fundació PIMEC als Valors d’empresa 2017

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Diferents maneres de fer una implantació internacional en mercats estrangers

Next Story

La bonificació per a la contractació de familiars: una millora de difícil ús

Latest from Innovació