/

El Mobile World Congress, una oportunitat d’internacionalització per les PIMES tecnològiques

Un any més, Barcelona acull la dotzena edició del Mobile World Congress (MWC) a la Fira de Gran Via. Del 27 de febrer fins el 3 de març té lloc l’exposició més rellevant per a la indústria de la telefonia mòbil, un congrés on es mostren les últimes tendències tecnològiques en mòbils, tabletes, wearables o el 5G.

Una gran oportunitat d’internacionalització

Les multinacionals com Samsung, Huawei, Nokia, LG, Blackberry i Lenovo exposen les seves principals novetats en telefonia mòbil al públic durant aquesta setmana. No obstant, la MWC també representa una gran oportunitat d’internacionalització per a pimes, startups i emprenedors dels sectors tecnològics, enginyeria i inversions de les àrees de sistemes d’aplicacions mòbils.

L’edició anterior va superar els 100.000 visitants

Aquesta cimera internacional serveix de plataforma per donar a conèixer nous productes, fer networking amb executius del 4G i connectar amb els experts globals del moviment del mòbil. L’edició anterior va superar els 100.000 visitants, és per aquest motiu que és d’essencial importància que les pimes catalanes del sector puguin participar-hi per guanyar posicionament internacional.

A la primera edició del 2006 només 16 empreses catalanes hi varen participar, mentre que aquest any ja n’hi ha 105

 4YFN per a emprenedors

Aleix Valls, director general de la Mobile World Capital, comenta en diversos mitjans que l’MWC ja no és només un congrés per a grans empreses, sinó que ve acompanyat de l’exitós 4YFN per a emprenedors, en què s’esperen 20.000 visitants aquest 2017, el que suposarà un increment del 60% respecte l’última edició.

El 4 Years From Now (4YFN) és la plataforma que permet a les startups i pimes establir relacions comercials amb inversors i corporacions

D’alguna manera, mentre que el MWC atrau als referents del sector, grans corporacions i alts directius, el 4YFN pretén  esdevenir el nou hub per la innovació tecnològica, el lloc on les startups presenten nous projectes internacionals i innovacions.

És cert que participar en el MWC o al 4YFN requereix d’una inversió inicial, però s’ha de percebre com una acció estratègica de posicionament internacional i el retorn d’aquesta actuació vindrà a mig/llarg termini si es prepara a consciència i es fa una bona gestió pre-fira, in-fira i post-fira.

És per aquest motiu que des del departament internacional animem a les empreses del sector a participar activament en aquest aquests tipus d’esdeveniments de reconeixement mundial ja que pot representar una gran oportunitat per internacionalitzar-se.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Reclamacions a DAF, DAIMLER-MERCEDES, IVECO, VOLVO-RENAULT i MAN, per pactar sobrepreus

Next Story

La inaplicació del conveni de sector crea desigualtats en el mercat de treball

Latest from Competitivitat