/

Facility Management, o com optimitzar els llocs de treball

Facility Management
Facility Management

Termes relativament nous, com ho és el Facility Management, sorgeixen per designar un conjunt de tasques que molt sovint ja existien i es duien a terme a les empreses, però potser no de manera estructurada, organitzada, o com a especialitat professional específica.

Per a l’estratègia, gestió i creixement empresarials, cada cop agafa més força i té més importància l’entorn de treball i l’ús de les eines de treball. I aquí és on entra el Facility Management.

Què és el Facility Management?

El Facility Management es refereix originalment a la gestió dels edificis i els seus serveis -gestió d’infraestructures-, però la tendència actual n’amplia els horitzons cap a una visió més estratègica.

Posant el focus en l’usuari, el Facility Management és el conjunt de tasques destinades, no només a assegurar el bon funcionament dels actius d’una empresa, sinó a fer que aquests ofereixin un servei adient als seus usuaris.

Com menciona el títol del post, es tracta d’optimitzar els llocs de treball, des de diferents punts de vista: experiència d’usuari, reducció de costos, augment de la productivitat, o reforçament de la cultura i proposta de valor de l’empresa.

En què es trasllada el Facility Management a la pràctica?

El Facility Management s’ocupa d’analitzar, per exemple, com s’utilitza l’espai de treball, si la seva dimensió és l’adient, o què s’ha de fer per optimitzar-la.Facility Management

Si les taules s’ajusten a l’espai que realment necessita i fa servir l’usuari, si seria adient canviar-les per unes de més petites i funcionals, quin cost tindria la inversió, i quin retorn de la inversió tindria l’empresa en forma de reducció d’espai i, per tant, d’estalvi en lloguer o optimització de l’espai en propietat.

Analitzar si la llum disponible és l’adient; si és econòmicament optimitzable; si és sostenible.

Igual que l’aire condicionat: si està automatitzat mitjançant sensors que el regulen segons la temperatura ambiental, l’estació de l’any o el nombre de persones presents en una sala de treball. Si són eficaços, fiables, segurs i legals.

Si les cadires són ergonòmiques, i quins beneficis en trauríem en el rendiment del treball si ho fossin.

L’anàlisi de l’accés a internet, de la disponibilitat d’ordinadors o impressores i el seu ús; projectors, pantalles, espais de col·laboració, espais de concentració, espais de reunió

Per a què serveix el Facility Management

En definitiva, la capacitat d’analitzar i d’utilitzar el lloc de treball i els seus components com a eina per a un desenvolupament més òptim de les tasques; un facilitador en pro de l’eficiència i l’eficàcia professional i empresarial.

I a la llarga, un facilitador de la productivitat i competitivitat empresarials.

O l’anàlisi i la gestió de les infraestructures -immobles i serveis- , entesa com a integració de persones, espais, processos i tecnologies.

Les maneres de treballar han canviat, i estan canviant, hi ha més consciència i preocupació per la sostenibilitat, i la responsabilitat social corporativa ja no és una moda, és, això, una responsabilitat acceptada.

És hora, doncs, de revisar i adaptar els entorns de treball a la nova realitat, i al fer-ho, estalviarem, apoderarem la productivitat, i ens convertirem en empreses més competitives.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Orientar el missatge de les empreses al seu target és fonamental per comunicar bé

Next Story

Tendències de l’empresa familiar: l’impuls del creixement amb la innovació

Latest from Competitivitat