La importància del suport emocional davant la Covid-19

En aquests dies tots tenim un únic tema de conversa, no podem pensar en cap altra cosa. La Covid-19 està provocant una gran preocupació i malestar emocional. La incertesa sobre el nostre futur, tant a curt com a llarg termini, la preocupació per familiars i amics malalts i la sobre informació a la qual estem exposats diàriament, poden arribar a provocar-nos una sèrie d’emocions primàries difícils de gestionar. Por, angoixa, ansietat, tristesa, ràbia, frustració… serien les emocions més negatives. També compassió, empatia, comprensió, amor, estarien dins de les emocions primàries més positives.

D’entre les emocions negatives, la por és una de les quals molt probablement tots hem sentit en algun moment del confinament. La por és una emoció desagradable, però saludable i necessària per a la nostra adaptació al medi. Però, quan aquesta por és molt intensa, podem arribar a patir un bloqueig emocional que ens porti a paralitzar-nos, anul·lant la nostra capacitat de reacció i de recerca de solucions alternatives que ens puguin ajudar a retrobar l’equilibri i el benestar emocional.

Què podem fer per no arribar a bloquejar-nos a conseqüència de les nostres emocions?

Podem utilitzar tècniques de relaxació, com la respiració profunda, la meditació i el mindfulness, que ens ajudaran a centrar la nostra atenció d’una manera conscient per gestionar les nostres emocions i sobretot la seva intensitat.

Les empreses s’enfronten a un nou escenari un cop finalitzi el confinament. Cada membre de l’equip tindrà una reacció emocional diferent en funció de la seva situació personal, i serà un punt important poder oferir als treballadors un suport emocional adaptat a les seves necessitats.

Des de casos en els quals s’hauran de superar pèrdues familiars, a casos en els quals existirà una angoixa ocasionada per la por al contagi a conseqüència del retorn a l’activitat. Totes aquestes situacions hauran de contemplar-se per part de les empreses, i de ser tractades amb cura des d’una perspectiva professional, per aconseguir que els treballadors se sentin cuidats i valorats dins l’empresa, generant-se un sentiment de pertinença i compromís.

Des de PIMEC estem al teu costat per ajudar-te a gestionar aquest suport emocional tan necessari per al teu equip; és la nostra vocació i la nostra raó de ser com a professionals consultors al teu servei.

Judith Costa
Consultora de Recursos Humans de PIMEC

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Programa emppersona: tres casos d’èxit en temps de crisi

Next Story

Recupera el 12% de les millores de producte i procés que hagis realitzat el 2019

Latest from Competitivitat