/

La innovació en la gestió de persones

Les empreses s’han de centrar en la innovació i la gestió de persones. Si bé abans el focus estava centrat en l’eficiència, és a dir, en fer el mateix però reduint temps i augmentant productivitat, a l’actualitat les empreses que volen tenir continuïtat els propers anys s’han de centrar en la innovació, que es basa en la creativitat, i la creativitat està en les persones.

El focus estratègic clau passa a ser la gestió de persones

El focus estratègic clau passa doncs per les persones, de manera que totes les línies d’actuació s’han de dissenyar tenint en compte aquest focus. En aquest canvi d’enfoc, no només hi ha d’estar implicada la direcció de l’empresa, sinó tots els col·laboradors, prenent un paper protagonista els comandaments.

La innovació, un dels pilars per les empreses

La innovació s’ha convertit en un dels pilars més desitjats per les empreses, donada la seva correlació amb l’èxit i l’augment de la competitivitat.

Quan parlem de la innovació en general l’atribuïm únicament a una nova manera de fer les coses. No obstant això, la innovació és en realitat molt més que una idea nova. En poques paraules, la veritable innovació rau en la identificació i resolució de problemes – i resoldre’ls bé.

gestio-de-persones1

Si parlem de Recursos Humans en clau de innovació, perquè no innovar alhora de pensar en com motivar i retenir el nostre talent?, i per què no fer una aposta per aquest sense que això suposi una despesa sinó una avantatge competitiva?

Comptem amb experiències molt exitoses en la implementació, entre altres, de polítiques de conciliació, plans de motivació i d’incentivació, polítiques retributives que ens ajuden no a retribuir més sinó a retribuir millor, entre d’altres. No es tracta d’eliminar, minvar o endurir, sinó de redefinir, flexibilitzar i adequar certes polítiques als nous objectius empresarials que assegurin el compromís dels nostres professionals, perquè el retorn està assegurat.

Plantejament 2017 millorar la competitivitat

Si ens plantegem millorar la competitivitat de les nostres empreses, no podem perdre de vista el impacte i la incidència de les persones sobre aquesta. Ara més que mai, és de vital importància treballar no només per minimitzar les possibles pressions externes que pugui tenir el nostre talent sinó sobretot en aquells aspectes interns de l’organització, ja que aquests contribuiran a millorar la implicació, la fidelització, el compromís i en definitiva, la motivació del nostre capital humà.

Àrees claus en el futur de la innovació en Recursos Humans

Tenim doncs un munt de reptes que podrien utilitzar la innovació com una bona solució per afrontar-los, però m’agradaria posar l’accent en les àrees que considero claus en el futur de la innovació en Recursos Humans i que al llarg d’aquest any, hem anat tractant, a través dels posts publicats en el nostre blog que proposen una sèrie de mesures o bones pràctiques per a la gestió de persones, i que resumiria en les 5 següents:

  • Gestionar el talent individual
  • Implantar una estratègia de gestió de persones coherent amb el pla estratègic, els reptes i objectius que ens plantegem
  •  Arribar al cor de les persones: Els reptes del lideratge
  • Incorporar l’humor al treball
  • Fomentar una cultura basada en objectius: Generar una cultura corporativa forta, potent i consistent, basada en la confiança, l’autorrealització i l’entusiasme

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Què són les descripcions del lloc de feina i per a què serveixen?

Next Story

Aquests éssers estranys anomenats “treballadors”

Latest from Competitivitat