/

La transformació digital, vital per al futur de les empreses

José María Torres

Presidente ejecutivo del grupo Numintec
Premi Fundació PIMEC als Valors d’empresa 2017

Les noves tecnologies ens permeten treballar des de qualsevol lloc i des de qualsevol dispositiu, simplement utilitzant una connexió a Internet, el que està provocant que els llocs de treball tradicionals deixin d’existir.

https://www.pimealdia.org/quin-impacte-tindra-digitalitzacio-mercat-treball/

Si pensem que l’evolució tecnològica ha estat ràpida, la que ens espera en el futur ho serà encara molt més. La baixada en els costos de sensors i components electrònics acompanyat de les generacions natives digitals , faran que el desenvolupament de la tecnologia en els propers anys sigui vertiginós.

https://www.pimealdia.org/millennials-nova-generacio-mercat-laboral/

Les empreses que no implementin l’ús d’eines digitals i canviïn la forma d’entendre i desenvolupar els seus negocis tindran moltes dificultats per sobreviure. Els seus costos seran un 50% més alts i la satisfacció dels clients serà molt menor.

Les noves tecnologies i models de col·laboració connecten la informació i a les persones en temps real

Això permet accelerar la presa de decisions i facilitar el treball en equip, fins i tot entre diferents ubicacions, integrant en els dispositius mòbils funcionalitats més enllà de la veu, com xat, vídeo o distribució de continguts.

Un mercat que ha evolucionat a gran velocitat impulsat per la mobilitat, ha estat el de les comunicacions. Les empreses tenen una infinitat de mètodes per comunicar-se amb les seves filials, clients o empleats; les comunicacions unificades i la col·laboració en el Núvol són la base de la transformació digital.

La importància d’aquest mercat va aconseguir en 2016 els 21.000 milions de dòlars

Les comunicacions unificades continuaran creixent significativament, impulsades en gran mesura per la mobilitat de la força de treball, el teletreball o els empleats que en els seus desplaçaments tinguin la necessitat d’estar contínuament connectats.

La mobilitat està canviant les nostres vides, en l’àmbit personal i en el professional

Avui en dia, el 30% dels treballadors es consideren completament mòbils, utilitzant diversos dispositius des de diverses ubicacions. L’estratègia de mobilitat serà efectiva si considerem les comunicacions unificades com una peça clau per assolir resultats òptims. Aconseguir una veritable transformació en la forma en què les empreses fan negocis, a més de sorprendre i atraure els clients amb noves experiències digitals.

La majoria de les empreses consideren que la col·laboració també és vital per aconseguir els seus objectius , però el repte és aconseguir que els empleats treballin junts de manera eficaç i centrar-se en la forma de gestionar els equips per aprofitar les millors oportunitats.

L’oportunitat per a aprofitar les eines basades en el núvol és gran, però, el seu ús en les empreses és encara escàs. El Cloud és l’única via que existeix per poder progressar en l’evolució digital, amb la inclusió de bases de dades virtuals, centraletes de veu IP i diferents aplicacions integrades en el núvol, de manera que és fonamental que s’integri de forma sostenible, permetent que les empreses millorin en competitivitat tant en l’àmbit nacional com internacional.

En aquest moment només un 17% de les organitzacions espanyoles té un índex de competència digital alt, i un 55% tenen poc o gens implementat l’ús d’eines cloud

Els sectors indústria i turisme al capdavant

Pel que fa als mitjans digitals integrats a l’empresa, el més estès és la pàgina web pròpia, seguida de Facebook, el sistema de comunicació intern, i el canal Twitter, mentre que les apps mòbils, la botiga online o el bloc corporatiu segueixen sent mitjans menys presents. El treball de forma remota en el núvol no està implementat com seria desitjable i per sectors, indústria i turisme són els que utilitzen un nombre més gran d’eines de productivitat basades en tecnologia digital .

No es perceben grans diferències entre grans empreses i pimes en l’ús professional d’eines digitals en el núvol.

En resum, les organitzacions que vulguin sobreviure en el moment actual hauran d’accelerar el canvi en els processos de transformació digital, generacional, sociològica i en el model de negoci, construint una nova cultura d’empresa.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Mesures per implementar la reforma horària a l’empresa

Next Story

La retribució variable a l’empresa

Latest from Innovació