Una landing page és una pàgina d’aterratge en la qual un usuari que ha mostrat interès pel nostre producte o servei arriba a través d’una campanya de publicitat o promoció.
Per què és important dissenyar una landing page?
- Augmenta la ràtio de conversió (de visitants a leads) respecte a un formulari qualsevol d’una pàgina web genèrica.
- Centra l’atenció de l’usuari en el producte pel qual ha mostrat interès.
- Amplia la informació del producte o servei pel qual s’ha interessat l’usuari.
- Dona més flexibilitat creativa per captar l’atenció i aconseguir el lead del visitant.
Els 7 punts imprescindibles que tota landing hauria de complir:
- Un formulari que sigui visible. Habitualment, i sobretot si la landing està dissenyada de manera que, per conèixer tota la informació, has de fer molt de scroll, es posen dos formularis. Un a la part superior de la landing, que sigui visible només entrar a la pàgina, i que es replica a la part inferior de la landing, quan l’usuari ja ha estat informat i ens vol donar el seu contacte.
- Disseny creatiu, original i que cridi l’atenció del visitant. Amb un parell o tres de call-to-action (depèn de la quantitat d’informació) que incitin a deixar el contacte.
- Una imatge unificada a totes les pàgines del producte o servei. La landing page ha de respirar la imatge corporativa de l’empresa, hi hauria d’aparèixer el logotip i seguir l’estil de la companyia.
- Donar alguna cosa a canvi. Que un usuari doni el seu contacte és una informació molt valuosa per a nosaltres, hem de premiar aquesta confiança. Una guia, un tutorial, una plantilla, un codi de descompte…, algun element que, a banda d’incitar a deixar el contacte, faci que l’usuari cregui que ha valgut la pena deixar les seves dades.
- No posar enllaços externs. El visitant s’ha de quedar a la nostra landing, volem que converteixi. Per tant, no podem posar vies d’escapament cap a altres pàgines, fins i tot si aquestes pàgines són nostres. El percentatge de sortida de les landings és molt alt, i està bé que sigui així!
- La landing ha de ser responsive. S’ha de tenir en compte que si fem una campanya a Facebook, els visitants ens poden entrar tant per desktop, com per smartphone. És important que s’adapti als diferents dispositius.
- Adequació del formulari al nou Reglament Europeu de Protecció de Dades. Per a més informació de com es pot adaptar el formulari a la nova legislació, visita la pàgina de PIMEC.
I per exemplificar-ho: publiquem un post a Facebook sobre un servei d’internacionalització. Per mitjà de l’inbound marketing o màrqueting de continguts, amb un potent call-to-action atraurem els potencials clients, que faran clic a l’enllaç. Aterraran a la nostra landing page, on trobaran tota la informació de com es desenvoluparà aquest servei, quins avantatges trobarà respecte a la competència, quins són els objectius que aconseguirà i, a més a més, si té prou interès per deixar les seves dades, es podran descarregar una guia de consells per a l’exportació.