Les noves competències professionals

Són moltes les possibles definicions del que són les competències professionals, però podríem resumir-les en el conjunt d’actituds, coneixements i habilitats que requerim per desenvolupar una determinada feina.

Les competències professionals no són un concepte fix en el temps

Per tant, les competències no són un concepte fix en el temps, sinó que haurien de modificar-se en funció a les circumstàncies i l’entorn en el que estem. És indubtable que les competències que es requerien fa 20 anys, res tenen a veure amb allò que ara ens demana el mercat de treball. La tecnologia s’ha convertit en l’eix de molts perfils professionals i les generacions que no han nascut dins l’era digital s’han vist en desavantatge respecte del nadius digitals.

Treball en equip, adaptació, creativitat…

Algunes de les competències més bàsiques com el treball en equip continuant sent crítiques per a les empreses, tot i que també s’han vist afectades per la nova era. Avui en dia, donades la diversitat i la globalitat de moltes empreses, el treball en equip suposa fer-ho en xarxa i de manera virtual.

Companys, clients o proveïdors els podem trobar a l’altre punta del món i poden ser part del nostre dia a dia. Aquest entorn extremadament dinàmic fa que una de les competències més requerides sigui la capacitat de transformació i d’adaptació a les noves circumstàncies.

La passió per les titulacions, màsters i  coneixements adquirits han deixat de ser un fet diferencial en mots casos, i han estat substituïts per competències com ara l’autonomia, la confiança, la creativitat, o la capacitat relacional

Ja ha acabat “l’ordeno i mando”

Els joves no creuen el les jerarquies, no estan disposats a treballar per algú que, simplement, és el “jefe”. Han de sentir que reben una aportació més enllà de la purament econòmica, una aportació que els hi capaciti per un creixement professional.

Sens dubte, són temps d’apaptació per aquells que han estat educats personal i professionalment en uns valors completament diferents als que regeixen l’actual mercat de treball i tenint en compte a la velocitat que avança el món, no hi ha temps que perdre.

I a nivell directiu? Quines són les competències que ara requereixen les noves generacions de treballadors, els anomenats Generació Z o millenials?

http://www.pimealdia.org/millennials-nova-generacio-mercat-laboral/

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

AGENDA EUROPA Setmana 05/Des a 09/Des

Next Story

Transformació Digital: 7 tendències tecnològiques per al 2017

Latest from Competitivitat