/

Què és el Blended Learning?

En moltes ocasions has sentit a parlar del Blended Learning,  una metodologia d’aprenentatge que s’ha posat de moda en els últims anys en l’àmbit de formació. Però saps que és exactament o quins avantatges té respecte altres metodologies? Seguidament et farem cinc cèntims.

Avantatges del Blended Learning

Simplificant al màxim el concepte, d’una forma senzilla podríem dir que el Blended learning, és un mètode d’aprenentatge mixt, que combina la formació presencial amb la formació online o a distància.

És un mètode d’aprenentatge mixt, que combina la formació presencial amb la formació online o a distància.

Aquests dos mètodes no són incompatibles ni excloents, i prova d’això és la gran acollida que està rebent el blended learning en els últims anys, en lleuger detriment de la formació exclusivament presencial o online (e-learning).

blended-learning
La combinació de les dos metodologies originals busca trobar l’equilibri idoni.

L’aparició i l’èxit d’aquesta metodologia surt precisament com un evolució del e-learning, on molta gent trobava grans mancances alhora de realitzar la formació. La combinació de les dos metodologies originals busca trobar l’equilibri idoni i eliminar o minimitzar els problemes o limitacions que presenten per separat .

Aquest sistema doncs, és un model flexible que combina el més positiu de la formació presencial, com la interacció física (networking), el contacte directe amb el docent o l’acompanyament en l’aprenentatge, amb el millor de la formació a distància, aprofitant les possibilitats que les noves tecnologies ens ofereixen, com la reducció de costos, l’eliminació de barreres espai-temporals, la flexibilitat, … que ja vam tractar en un post anterior.

http://www.pimealdia.org/beneficis-de-la-formacio-online/

És un model flexible que combina el més positiu de la formació presencial, amb el millor de la formació a distància.

Combinació de la part presencial i a distància

La intensitat amb que es poden combinar la part presencial i a distància dependrà de les necessitats particulars de cada col·lectiu, el tipus de formació o la dispersió territorial.

blended-learning1En moltes ocasions s’inicia el procés formatiu amb una sessió presencial per orientar als participants i establir les bases d’aprenentatge. Durant la part d’aprenentatge online es poden realitzar més o menys activitats presencials per l’acompanyament als participants i finalment, es tanca el procés amb un altre sessió presencial per avaluar l’aprenentatge i resoldre els dubtes que hagin sortit.

La formació un valor afegit per a les empreses

En temps de crisi especialment, la formació resulta un valor afegit per a les empreses, ja que permet fer dels empleats professionals més competents, ampliar els seus coneixements i desenvolupar les seves competències, augmentant així la competitivitat de l’empresa. Raons per les que hem de tenir molt presents els nous models de formació que sorgeixen per facilitar-nos aquest procés.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Mentalitat fora de la caixa: veure més enllà de nosaltres mateixos

Next Story

La professionalització de la selecció de personal a les pimes

Latest from Competitivitat