Benestar personal i professional a través de l’autoconeixement

Per a edificar una identitat sòlida coneixement més profund d’un mateix, guanyant confiança, seguretat i fermesa ens cal fer un exercici d’autoconeixement. Saber qui som, on som i cap a on volem anar, per caminar amb seguretat i sentir-nos propietaris del nostre destí.

De tots els coneixements possibles, el més savi i útil és conèixer-se a si mateix – William Shakespeare –

Conèixer-se a un mateix és un compromís d’introspecció, una estratègia que requereix d’estar atents a com ens sentim i responem davant situacions personals i laborals

Serveix per a incrementar la nostra capacitat de viure en l’aquí i l’ara amb major consciència i saber conduir les nostres accions en els diferents entorns.

La clau per gestionar a uns altres de manera efectiva és gestionar-se a un mateix primer. Com més coneixes de tu mateix, més pots relacionar-te amb els altres, des d’una posició de confiança, seguretat en un mateix i fortalesa -Weisinger-

L’autoconeixement és la base de la intel·ligència emocional

Howard Gardner explica que la intel·ligència emocional té dues vessants:

La Intel·ligència Intrapersonal és la capacitat d’autoanalitzar i entendre com som, els processos de pensament, les emocions, com reaccionem, les capacitats i les nostres àrees de millora.

La Intel·ligència Interpersonal és la capacitat per entendre la manera de ser dels altres. El fonament de l’empatia i les habilitats socials per saber moure’s en els diferents entorns, laboral o personal.

Claus per desenvolupar l’autoconeixement

Emoció i motivació 

Saber més de nosaltres mateixos, saber com sentim. Ser conscients de les nostres emocions, respostes i motivacions ens permet triar una nova estratègia d’actuació .

Trets de la personalitat

Els trets de personalitat són el conjunt de qualitats i trets innats que ens defineixen la manera de ser, té origen en el naixement i els anem manifestant a mesura que creixem en la interacció amb l’entorn. Ser conscients de la nostra personalitat és important per la integració i l’auto-acceptació.

Caràcter: Creences i Valors

El caràcter és el factor que determina el comportament d’una persona i ve de la interacció amb el nostre sistema o entorn social. És el conjunt de valors i creences que defineixen el nostre comportament en la relació amb els altres va sorgint de les experiències apreses. Podem conèixer l’arrelament d’aquestes creences, identificar-les i permetre el canvi si ho desitgem.

Competències

Una competència és la capacitat que posseïm en coneixements, habilitats i caràcter conformant el nostre sistema de comportaments i interaccions que desenvolupem en la nostra vida personal i professional. L’entrenament en el desenvolupament de competències ens ajuda a créixer personal i professionalment i construir un autoconcepte que ajuda en un major benestar .

Escoltar al nostre cos

El cos mai menteix, té el seu propi llenguatge. Ens parla a través de símptomes i ens envia missatges sobre com som, què ens passa i què necessitem. L’autoconeixement emocional és la capacitat de reconèixer el que sentim, un factor essencial en la intel·ligència emocional.

 Conèixer bé als altres és intel·ligent, conèixer-se bé a si mateix, és saviesa -Einstein-

Vols iniciar un procés d’autoconeixement? podem desenvolupar junts el teu full de ruta.

Gràcies

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Saps com gestionar el desplaçament de treballadors a França?

Next Story

La LLei de Segona Oportunitat: el procediment d’exoneració de deutes

Latest from Competitivitat