Experiències d’outdoor trainning

L’outdoor training és una activitat de formació fora de l’ambient laboral i normalment a l’aire lliure que persegueix enfrontar a la persona de forma vivencial amb l’aprenentatge, per mitjà d’experiències directes.

És un tipus de formació en què es mostren situacions que succeeixen en l’entorn empresarial, en l’exercici de la professió o simplement en la vida real, i allà la persona formada ha de desenvolupar les seves habilitats i desenvolupar-les

És una formació que es fa en contextos originals, i no en l’espai de treball, en què s’aprèn de forma pràctica vivint l’experiència. L’entorn ha de ser diferent per poder desenvolupar-se com són realment sense sentir-se influenciats per un espai de treball. Pensar, sentir, observar, veure, actuar, fer,… són bases de l’aprenentatge. Les empreses obtenen beneficis amb les millores dels seus empleats mentre que aquests aprenen a conèixer-se, milloren i se senten a gust.

L’Outdoor Training és l’eina de canvi que més impacta en el menor espai de temps

Amb un Outdoor Training es pot aconseguir en tan sols 24 hores predisposar a tot un equip a enfrontar-se amb força a un nou canvi en la companyia, a nous objectius, a nous reptes,… A partir d’aquí, òbviament, comença el camí d’aquest canvi, però se superen les resistències a aquest.

Els programes de formació outdoor training, estan adaptats directament a les necessitats de cada empresa, a allò que volen millorar, i les activitats i entorn estan pensades per a això

Cap lliçó és millor apresa que aquella a la qual cada individu arriba per si mateix. Amb la vivència d’una sèrie d’experiències úniques i emocionants aconseguirem preparar a l’individu per al canvi, impactar i que ell mateix reflexioni i aprengui d’una manera activa, natural i duradora.

Això és el que s’anomena aprenentatge “experiencial” o “vivencial” i d’aquest tipus d’aprenentatge es nodreix l’Outdoor Training

Cal tenir ben clar que són molt més que un joc o una activitat o conjunt d’elles perquè les activitats estan pensades per desenvolupar i potenciar les habilitats que es vol destacar o els objectius que es pretén aconseguir.

Com s’aconsegueix treure el màxim profit a aquestes activitats?

Primer s’identifiquen les necessitats de l’empresa pel que fa al que volen aconseguir amb aquest tipus de formació. Després, es dissenyen les activitats que es realitzaran per aconseguir aquest objectiu tenint en compte aspectes com nombre de participants, maduresa del grup i altres.

Beneficis de les activitats d’outdoor trainning

Els beneficis més rellevants de les activitats d’outdoor trainning estan relacionats amb les habilitats interpersonals pròpies de la intel·ligència emocional que han d’estar present en les empreses

Principalment, alguns dels beneficis que podem trobar són:

  • Estimula la confiança i desenvolupa l’esperit de treball en equip, per aconseguir la cooperació i complementació entre els membres.
  • Potència el lideratge i la capacitat de delegar responsabilitats.
  • Motiva els participants en els compromisos del treball diari.
  • Fomenta la comunicació i integració entre àrees i membres d’una organització.
  • Augmenta la confiança entre companys.

Algunes de les activitats que es realitzen són jocs, jocs d’estratègia, esports en equip o de risc, rutes turístiques, senderisme, cursos formatius, ràpel, activitats de supervivència.

Podeu trobar totes les activitats disponibles i més informació de les activitats d’outdoor training organitzades per PIMEC aquí.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La retribució variable a l’empresa

Next Story

Noves eines de diagnosi i avaluació de plans d’igualtat

Latest from Competitivitat