5 tècniques que us ajudaran a motivar els equips de treball

Sentir-se motivat és bàsic per aconseguir les fites que ens proposem i, com no pot ser d’una altra manera, és igual de necessari que aquesta motivació sigui present en un equip de treball per a l’èxit d’un projecte empresarial, és necessari aprendre a motivar els equips de treball.

https://www.pimealdia.org/7-habilidades-deportivas-para-que-un-proyecto-empresarial-tenga-exito/

Mantenir a un equip motivat on les aspiracions i els interessos particulars estiguin coberts, augmentarà directament els beneficis empresarials ja que tota l’energia de les persones s’enfocarà cap a assolir els objectiu comuns del projecte.

https://www.pimealdia.org/qui-te-la-clau-de-la-motivacio/

Motivar implica implementar mecanismes per satisfer el benestar d’un equip i encara que a priori sembli senzill, és tot un art que ha de saber manejar el líder per al creixement del negoci. És comú trobar que per a moltes organitzacions la motivació dels seus empleats està centrada en la part econòmica i, per tant, les estratègies per motivar els seus empleats es refereixen a l’increment en els sous, les prestacions, incentius econòmics o pagaments extres.

No obstant això, és important reconèixer a les persones que busquen un altre tipus de factors de satisfacció per assegurar l’eficiència i eficàcia dels empleats, millorar el clima laboral,  incrementar el compromís i lleialtat de seus col·laboradors.

Per a això us proposem recórrer a 5 senzilles tècniques motivacionals que us podran ajudar a motivar als vostres equips si les poseu en pràctica:

Adequació de tasques

Verifica que cada persona es trobi exercint el lloc que més s’ajusti a les seves habilitats i competències professionals. S’ha comprovat que una persona que no està capacitada per realitzar les activitats de cert lloc, aviat es desmotivarà.

Això tant pot ser perquè està sobrequalificada i les seves capacitats superen el que se li demana; o per inseguretat i estrès a causa de la manca de preparació per poder complir amb els requisits del lloc.

Fomenta la seva participació i escolta les seves opinions

Escoltar les propostes de l’equip, comptar amb diversos punts de vista i concloure amb postures comunes cohesiona i motiva ja que els individus entenen que les seves aportacions són valorades i no senten por a participar. És una forma d’animar a cada empleat a col·laborar pel bé comú establert entre tots.

Periòdicament pots reunir al teu equip perquè puguis establir conjuntament les metes i objectius que s’espera que aconsegueixin. És molt important que les persones siguin preses en compte en aquest procés, ja que participar activament genera major compromís, motivació i esforç.

Reconeix el seu esforç

Genera una retroalimentació constant i reconeix el treball que està ben fet o quan s’aconsegueixen les metes establertes. Recorda que aquest reconeixement no costa res i pot significar molt, ja que aconsegueix que l’empleat senti que els seus esforços valen la pena.

Quan els objectius es compleixen, és important reconèixer-ho. Com a mínim s’espera algun feedback positiu per un treball ben fet, i fer-ho és simple i genera beneficis de motivació, el que contribuirà a que continuï treballant per ajudar a l’èxit de l’equip.

Defineix i comunica els seus objectius

Cal que les tasques i els objectius del teu equip estiguin ben definits, tant a curt com a llarg termini. Els objectius a curt termini donaran sentit a la tasca del dia a dia i els motivaran per arribar-hi.

D’altra banda, incentivar els treballadors amb plans a llarg termini dins de la companyia és una de les majors motivacions. Això és estimulant per a les persones ja que satisfà la seva necessitat de seguretat i estabilitat.

Implementa polítiques flexibles

S’ha comprovat que el treball flexible contribueix al fet que es tingui major productivitat, es redueixin costos per absentisme, rotació o descuits, a més genera col·laboradors feliços i compromesos.

Ajuda molt conèixer personalment als teus empleats i la seva situació individual, aquest acostament et permetrà tenir informació valuosa per motivar el teu equip de treball, brindant-los flexibilitat on més l’aprecien i adaptar-la a les seves necessitats personals, ja sigui en el seu horari treball, dies de descans , activitats, jornada reduïda, etc.

És important que siguis creatiu per trobar les polítiques que millor funcionen per al teu equip.

Motivar implica implementar mecanismes per satisfer les aspiracions i els interessos particulars per tal de dirigir a les persones cap a un objectiu

Per aquesta raó, la motivació del personal dins de les organitzacions és una cosa molt més complex que requereix creativitat, innovació i disposició per fer els canvis organitzacionals que siguin necessaris per a aconseguir-ho.

 

La motivació és essencialment subjectiva, cada persona ha de ser motivada per factors totalment diferents, d’acord a la seva situació laboral i personal, però aquestes petites claus que us hem presentat tindran resultats positius en general en l’equip de treball

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Com ha evolucionat l’FP dual en el sistema educatiu català?

Next Story

Exitosa reclamació de nul.litat de les clàusules sòl per part de les empreses

Latest from Competitivitat