Facility Management i Transformació Digital

Facility Management
Facility Management

La setmana passada compartíem el post Facility Management, o com optimitzar els llocs de treball, i explicàvem que es tracta d’una disciplina a tenir molt en compte en la nova realitat actual: Les maneres de treballar canvien, i es consoliden la sostenibilitat i la responsabilitat social corporativa.

Recordem que dèiem: Posant el focus en l’usuari, el Facility Management és el conjunt de tasques destinades, no només a assegurar el bon funcionament dels actius d’una empresa, sinó a fer que aquests ofereixin un servei adient als seus usuaris.

Es tracta doncs, d’optimitzar els llocs de treball, des de diferents punts de vista: experiència d’usuari, reducció de costos, augment de la productivitat, o reforçament de la cultura i proposta de valor de l’empresa.

Facility Management i Transformació Digital

Facility ManagementEl present i el futur del Facility Management estan marcats, també, pel procés de Transformació Digital que vivim actualment.

Un cop més, volem posar en evidència que no estem parlant de la mera digitalització o de l’ús de la tecnologia disponible actualment com a eina, sinó d‘un canvi cultural, social i econòmic que comporta noves maneres de treballar, noves maneres de fer, noves maneres de relacionar-se, de consumir.

Recordem articles al respecte:

Facility Management

 

  • Al post “És el moment dels directius digitals”, es mencionaven habilitats en l’àmbit del compromís i el benestar per gestionar la nostra motivació a la feina, el nostre equilibri personal/laboral, l’estrès i la interacció emocional amb el món digital (resiliència digital).
  • En aquesta línia, també es destacava la necessitat que la direcció de l’empresa aporti els recursos i l’ambient adequat per tenir èxit en la transformació digital.
  • El post “La nova era dels Humans amb recursos” parla de la necessitat d’apoderar les habilitats intrínsecament humanes com la creativitat, la intuïció, l’humor, l’ètica, l’empatia, la passió, la consciència, la responsabilitat, la imaginació, per afrontar la transformació digital. I, d’aquí, la necessitat de crear entorns facilitadors per al ressorgiment de les dites habilitats.

Una disciplina en auge

L’Associació Catalana de Facility Management considera que, precisament en aquest entorn canviant, aquest perfil professional es consolida com un dels de més creixement.

L’organització ISS Facility Services ha col·laborat amb l’Institut de Copenhaguen d’Estudis Futurs (CIFS), desenvolupant una sèrie de White Books sobre el futur del Facility Management, que es manifesten, entre d’altres, en aquestes 9 tendències del Facility Management (en anglès).

Per acabar, i sense sortir de l’entorn de la Transformació Digital, destaquem com a tendència:

Noves formes de treballar: les empreses estan implementant o han d’implementar pràctiques alternatives als llocs de treball i noves maneres de treballar per promoure la identitat corporativa i fomentar una col·laboració més eficaç, l’intercanvi de coneixement, la flexibilitat, la innovació i la productivitat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

Tendències de l’empresa familiar: l’impuls del creixement amb la innovació

Next Story

Com contractar persones refugiades

Latest from Innovació