Tendències en màrqueting digital 2018

Tendències de Màrqueting 2018
Tendències de Màrqueting 2018

Seguim amb la relació de tendències de màrqueting 2018 que vam iniciar la setmana passada, i que hem de tenir presents de cara a enfocar el nostre negoci aquest nou any que estem a punt d’iniciar.

Ja vam apuntar que la majoria de tendències ve marcada per les noves tecnologies que tenim ara a l’abast, i que no podem ignorar com a eines, ans al contrari, hem de necessàriament tenir en compte per a la nostra pròpia transformació digital.

Tendències de Màrqueting 2018: Publicitat Nativa

En la mateixa línia de selecció de continguts, potser sentireu a parlar de la publicitat nativa, com a tècnica que consisteix en inserir missatges publicitaris a un mitjà online de manera que quedin integrats tant visualment com en el text amb la resta del contingut del mitjà.

L’usuari quasi no percep la diferència entre el contingut que ell a escollit visitar i la publicitat que hi ha inserida, per tant és una manera personalitzada i no intrusiva d’impactar-lo.

Contingut Visual

Ja ho mencionàvem a les tendències per al 2017, més i millor contingut visual. La tendència cap als elements visuals és imparable. El contingut s’allunya dels escrits i s’aproxima a la imatge. Vídeos testimonials, mostres de producte, entrevistes, en directe o streaming, i els vídeos efímers, el gran boom del 2017.

Missatgeria instantània i l’auge de la Veu

L’evidència de l’abast en l’ús de WhatsApp i similars, ens porta a un nou i creixent hàbit, i és la tendència a fer ús de la veu. I no només per a comunicar-nos per missatgeria, sinó també per buscar per internet. Assistents digitals com la Siri (Apple) o Alexa (Amazon) són ja una realitat que marcarà una direcció en el màrqueting basat en la veu. Recordeu l’article Com sona la teva marca?

Micro-InfluencersTendències de Màrqueting 2018

La nova professió de influenciador és prou estesa i es tracta d’una figura que sembla està per quedar-se entre nosaltres a tenir en compte per a les nostres estratègies de màrqueting.

No hem de quedar-nos però només en les figures potser inassolibles per a una pime dels grans influenciadors, sinó que hem de comptar i crear la nostra pròpia xarxa de micro-influenciadors. Nosaltres mateixos, d’entre la nostra família, entorn, treballadors, o amics, podem trobar els perfectes influenciadors que prescriuen el nostre negoci.

No tenen un abast tan massiu, però compten amb seguidors de més qualitat, són més pròxims a nosaltres, i més naturals – per tant, creïbles.

I no oblidem aspectes que ja venen sent tendència, o més aviat una realitat que no podem sinó tenir en compte, com l’auge de la mobilitat, el mòbil al centre de tota estratègia, l’internet de les coses o la intel·ligència artificial.

Bona entrada al nou 2018, i suma’t a la transformació digital!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

La LLei de Segona Oportunitat: el procediment d’exoneració de deutes

Next Story

Escoltar és el primer pas per aconseguir una comunicació efectiva

Latest from Innovació