Tendències en màrqueting i tecnologia 2018

Tendències de Màrqueting
Tendències de Màrqueting

Un clàssic dels nostres articles de final d’any: quines són les tendències de màrqueting de 2018 que hem de tenir en compte alhora de planificar l’estratègia, el pressupost i les accions a dur a terme.

Des de PIMEC aquest any vinent seguim la campanya iniciada al 2017 en referència a conscienciar, acompanyar i animar a les pimes a transformar-se – necessàriament – digitalment. La qual cosa ve enllaçada amb les tendències, doncs aquestes venen marcades per les emergents novetats tecnològiques, i els canvis socials i econòmics que comporten.

Estem en l’era de la tecnologia i la dada.

Tendències de Màrqueting: Estratègia Data Driven

Enfocament del negoci basat en les dades, o impulsat per dades, que vol dir prendre decisions estratègiques basades en l’anàlisi de dades i la seva interpretació.

Amb les tecnologies actuals podem disposar de moltes dades, i organitzar-les i analitzar-les ens permet conèixer millor els nostres clients i consumidors, i per tant, planificar estratègies de màrqueting més acurades i basades en coneixement cert i no intuïtiu.

Tendències de MàrquetingInbound Màrqueting

Fa uns dies ja vam introduir aquest terme en l’article “Tendències: Automation, Inbound i Drip Marketing”. També se l’anomena màrqueting d’atracció o estratègia de màrqueting Pull, i consisteix en una metodologia que combina tècniques de màrqueting no intrusives, de manera que l’usuari no rep la nostra pressió, sinó que se sent atret cap a nosaltres.

Segmentació i Automatització del Màrqueting

La conseqüència directe dels dos primers conceptes, és realitzar accions molt enfocades a un client o usuari concret. Ja hem fet notar en diverses ocasions la importància de la segmentació. Afinar molt i deixar de fer accions massives, per passar a personalitzar el màrqueting el màxim possible. Les noves eines d’automatització del màrqueting, ens ajuden a gestionar aquestes accions.

CRM i BI

Disposar d’un software de CRM – customer relationship management, o gestió dels negocis en base a la relació amb el client -, i d’un BI – business intelligence, o intel·ligència de negocis – que et permet administrar dades, informació i coneixement del teu negoci, ens facilita molt la feina i es converteixen en el nostre aliat.

De fet, qualsevol DMP (Data Management Platform, plataforma de gestió de dades) ens pot ajudar a saber, per exemple, de manera més certa, quan, com i en quina fase del funnel o embut de conversió, és més adient impactar a un usuari.

Tendències de MàrquetingContent Curation

Ja fa temps que sentim a parlar de strorytelling, branded content, o màrqueting de contingut, una estratègia de màrqueting que consisteix en crear i distribuir contingut útil i rellevant per a la nostra audiència amb l’objectiu d’atraure la seva atenció i retenir-la de manera que generi accions de venda.

Ara, donem un pas més, i necessitem realitzar una curació de continguts; localitzar, filtrar, modificar, agrupar, seleccionar i distribuir, de manera segmentada, la informació que prové de diferents fonts per tal de donar a l’usuari el contingut exacte que demanda.

No et perdis la segona part de la llista de tendències de màrqueting per al 2018, la setmana que ve!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

El rol de la banca pública a Europa

Next Story

El futur jurídic de les empreses en el marc laboral

Latest from Innovació