Màrqueting de Nadal 2017-2018: Comencem a pensar-hi!

Màrqueting de Nadal
Màrqueting de Nadal

Per aquestes dates tot just fa un any, vam compartir amb tu un parell d’articles sobre el Màrqueting de Nadal, amb idees i estratègies que et podien ser útils de cara a preparar certes accions amb prou temps.

És hora doncs, de tornar-nos-hi a posar!

Per què fer accions especials de màrqueting per Nadal?

El Màrqueting de Nadal té, sobretot, el propòsit d’aprofitar les dates de festes i canvi d’any (dates diguem-ne especials) com a oportunitat comercial, o de posicionament, o de fidelització o captació de clients.

El motiu més evident per llançar accions comercials com descomptes, promocions, vals regal, i similars, és la despesa extraordinària que realitzen els consumidors en aquestes dates. No només els particulars; les empreses també destinen generalment partides extres per als sopars, lots, o regals corporatius, entre d’altres.

Màrqueting de Nadal

Però més enllà d’aquest aspecte comercial, i per si de cas ens és difícil imaginar que el nostre producte o servei sigui especialment susceptible de ser condicionat per a les dates, les oportunitats poden venir de la mà d’una estratègia de marca, d’atenció al client, de fer-nos més presents en la consciència dels nostres actuals i potencials compradors, i fins per obrir nous mercats i atendre l’advertiment d’un tipus de consumidor de tipus no habitual.

Què podem fer?

Les 15 idees que donàvem tot just fa un any en un similar article sobre el tema, són perfectament vigents. Com també en poden ser d’inspiracionals els anuncis que recollíem en un altre article ja al 22 de desembre, a tall d’exemples que et convidem a repassar.

En qualsevol cas, i perfectament combinables o aplicables en accions ja descrites, dues premisses que et proposem per aquestes noves festes 2017-2018:

  1. Digitalització: Pensa en accions que estiguin alineades amb la teva estratègia, i sobretot, en la necessària estratègia de Transformació Digital.

Recupera articles com El Temps i la Digitalització, o La Transformació Digital, vital per al futur de les empreses.

Pensa en què i qui vols ser; en la coherència per com has de mostrar-se, i en quines eines et poden ajudar en aquest repte. Potser decideixes que aquest any, les felicitacions seran exclusivament per mail, i que oferiràs als teus empleats i col·laboradors escollir un lot de regal per internet. O potser decidiràs seguir enviant una felicitació postal i demanar l’adreça per enviar el lot que tu has decidit.

O potser decidiràs segmentar el teu públic i Màrqueting de Nadalencertar més en la deferència per a cada tipus de segment. Potser fer dues versions, postal i digital, de la felicitació, segons per a qui sigui o et dirigeixis.

  1. Humor: Posa-hi humor al màrqueting i a triomfar! Així exactament ho descrivíem en un post, precisament, el desembre passat. Treball i Humor, un bon equip! Escrivia, també en la línia, la nostra companya Sílvia Miró de Consultoria de Recursos Humans.

Et convidem a esprémer la teva imaginació per a despertar un somriure, sense més. Potser ser una mica transgressor, i aprofitar les dates nadalenques per provocar i transmetre una mica d’humor.

Màrqueting de NadalUn repte:

Hem pensat que, per a aquest final d’any, seria bo posar-nos un repte per alienar estratègia i humor, o més aviat, executar l’estratègia amb recursos d’humor.

 

Dóna-hi un parell de voltes, mentre nosaltres anem pensant en com premiar les millors accions empresarials que s’hi apuntin! 😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

Previous Story

(Re)Humanitzem els processos de selecció

Next Story

Com prevenir la morositat en les operacions internacionals

Latest from Innovació